Vacanța de iarnă – elevii îmbină timpul liber cu fixarea cunoștințelor de la clasă

În luna decembrie, denumită și luna cadourilor, mintea elevilor este deja la vacanță, la cadourile pe care le vor primi de Crăciun și la masa festivă de sărbători.
Pentru noi toți luna decembrie este o lună cu un simbolism aparte, simțim parcă în aer spiritul sărbătorilor și tindem să fim mai relaxați și mai atenți la cei din jurul nostru.
Totuși este recomandat ca elevii să aloce câteva ore zilnic și studiului individual, astfel încât, atunci, când revin în bănci să poată reintra cu ușurință în ritm.
Vă propunem să alegeți caietele de vacanță Intuitext pentru elevii dvs. și să vă asigurați că aceșția au la îndemână auxiliare potrivite pe care le pot folosi pentru a recapitula materia deja predată. Caietele de vacanță sunt adresate elevilor din ciclul primar și conțin exerciții pliate pe materiile studiate la clasă.
Auxiliarele Intuitext conțin multe ilustrații și sunt construite, astfel încât interesul elevului, să fie menținut asupra exercițiilor și sarcinilor din caiete.
Iată gama de caiete de vacanță pe care Editura Intuitext o pune la dispoziția cadrelor didactice:
Caietul de vacanță pentru clasa pregătitoare – punctul de pornire pentru fiecare temă îl constituie o imagine – provocare, care stârnește curiozitatea copiilor și creează pentru aceștia atmosfera specifică vacanței.
Caietul de vacanță pentru clasa I –  cuprinde 8 unități tematice, temele fiind alese în baza chestionării unui eșantion de copii de clasa I.
Caietul de vacanță pentru clasa a II-a – imaginile oferă suport vizual  pentru învățare, surprind aspecte din experiența de viață a elevilor sau experiențe posibile în realitate.
Caietul de vacanță pentru clasa a III-a –  fiecare temă abordată vine ca o provocare, îndemnând elevul să îndeplinească activități interesante în perioada vacanței. Provocarea este realizată într-o manieră interactivă, prin adresare directă, motivantă, care îi stârnește curiozitatea.

 » sursa: www.didactic.ro