Vasile Bănescu, reacție la declarațiile lui Dacian Cioloș: A gândi, simți și acționa creștinește nu înseamnă să practici discursul dublului adevăr și relativismul moral cel mai deșănțat
2 min readVasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a comentat declarațiile liderului PLUS, Dacian Cioloș, care a spus că a votat raportul Matic pentru că gândește „creștinește”.
În opinia lui Vasile Bănescu, a simți și a acționa creștinește nu înseamnă „nu înseamnă să practici discursul dublului adevăr și relativismul moral cel mai deșănțat și la cel mai înalt nivel”.
Creștinismul nu înseamnă a-l ajuta pe om să trăiască „să-și trăiască viața nu așa cum îl taie capul împuiat cu toxice ideologii și E-uri mediatice”.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Dincolo de sfidarea (im)pardonabilă a gramaticii și a logicii inclusiv creștine, cu adevărat gravă este totdeauna sfidarea, ignorarea sau abordarea perversă a moralei (publice).
Drepturile omului/ „drepturile cetățenilor” constituie pentru oricine are acces măcar la alfabetul cultural european un tezaur civic de sorginte moral-creștină, nu post-creștină, și au legătură intrinsecă exclusiv cu ceea ce este profund benefic pentru persoana și comunitatea umană, nu cu ceea ce le smintește și subminează în mod nociv.
Drepturile cetățenești sunt și vor rămâne roadele unei mentalități europene vertebrate de credința, memoria și morala creștine. În cadrele lor au apărut și crescut, nu în cele recent ideologice în care acestea au început să fie denunțate furios, absurd și perfid ca „discurs al urii”. Iubirea creștină care nu-și pierde capul, deci discernământul, distinge clarisim între păcat și păcătos, între deriva existențială destrămătoare și persoana care are mereu șansa de a ieși din ea.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Deși toți, fără excepție, suntem păcătoși, nu avem „dreptul cetățenesc” de a promova și legifera starea de ratare morală sau,