Viața oierului Dumitru Stanciu și a familiei sale, subiectul unui film care va rula în Germania

2 min read
Viața oierului Dumitru Stanciu și a familiei sale, subiectul unui film care va rula în Germania

Angelica Lefter
– 18 aprilie 2023 10:55

Dumitru Stanciu, oier din Jina, județul Sibiu (foto: adz.ro/ Bernd Fischer)

Oieritul românesc din zona Sibiului, subiect de film. Pelicula ”Aproape de cer”, despre viața unei familii de oieri sibieni, va fi difuzată în Germania, într-un cinematograf din orașul Heilbronn, în cadrul unui proiect cultural comun al mai multor asociații.
Viața unei familii de ciobani din localitatea Jina, județul Sibiu, constituie subiectul unui film ce va fi difuzat în această lună într-un cinematograf din orașul Heilbronn.Dumitru Stanciu, ”unul dintre ultimii ciobani de munte din Europa”, personaj principal al producției cinematografice ”Aproape de cer” (foto: turnulsfatului.ro)
Filmul despre familia de oieri sibieni va fi difuzat joi, 27 aprilie
Pelicula face parte din seria de filme intitulată ”Transilvania de azi – un peisaj european”, care se află la a treia ediție, potrivit turnulsfatului.ro.Conform publicației de limbă germană Siebenbürgische Zeitung, în acest an seria va începe cu filmul ”Aproape de cer” (”De Himmel ganz nah”) de Titus Faschina, despre o familie de ciobani din Jina.Filmul va fi difuzat joi, 27 aprilie, la ora 19:30, în cinematograful Kinostar Arthaus din Heilbronn. După proiecție va urma apoi o discuție cu regizorul.Dumitru Stanciu, ”unul dintre ultimii ciobani de munte din Europa”, personaj principal al producțieiPersonajul principal al filmului ”Aproape de cer” (”De Himmel ganz nah”) este Dumitru Stanciu, numit ”unul dintre ultimii ciobani de munte din Europa”.”La fel ca strămoșii săi de mii de ani, el și turma lui de oi se deplasează, vara și iarna, prin vastitatea Munților Carpați din zona Transilvaniei, foarte aproape de cer. Trăiește în miturile munților săi, între urși și lupi, în soare, vânt, zăpadă și gheață și are grijă constant de animalele sale. Dacă ar fi să-și agațe în curând hainele din piele oaie, o bucată din vechea Europă va muri ireversibil. Sau va prelua fiul său Radu turma de la Jina?”, arată  prezentarea filmului.

Seria de filme despre Transilvania face parte dintr-un proiect cultural comun al mai multor asociații culturale, inclusiv de promovare a sașilor din Transilvania, susținut de Comisarul guvernamental pentru cultură și media din cadrul guvernului federal al Germaniei.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.