VIDEO | Florin Cîțu: Ordonanța de Urgență pentru compensarea prețului la energie și gaze ar putea fi adoptată vineri

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la finalul ședinței de Guvern, că vineri ar urma să fie aprobată ordonanța de urgență prin care se acordă o compensare la facturile de gaze și energie electrică.
OUG este menită să urgenteze adoptarea măsurilor, întrucât, potrivit premierului, aceste acțiuni „trebuie adoptate în perioada următoare”.

„Avem nevoie de un Guvern cu puteri depline, sunt multe lucruri de făcut în perioada următoare, nu ne permitem nici măcar o zi fără guvern, adică trebuie să aprobăm, pe de o parte, șirul de ordonanțe și hotărâri de guvern care vin împreună cu PNRR-ul; pe de altă parte, eu sper că până vineri să aprobăm ordonanță de urgență – vinerea o să fie următoarea ședință de guvern – ordonanță de urgență prin care acordăm o compensare a prețului la factura din iarnă la energie și la gaze, dar nu avem timp până săptămâna viitoare, până marți, să facem schema pentru companii mici și mijlocii, ceea ce iarăși va fi o problemă în perioada următoare.
Din punctul nostru de vedere, este iresponsabil ceea ce se întâmplă în Parlamentul României astăzi. Aș putea spune că cei care vor să dea jos guvernul României astăzi aruncă țara în haos și condamnă românii într-o perioadă dificilă.”, a declarat prim-ministrul României.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media,

 » sursa: www.r3media.ro