VIDEO: Navalny, noi dezvăluri despre conacul de 1,1 miliarde de euro al lui Vladimir Putin

2 min read
VIDEO: Navalny, noi dezvăluri despre conacul de 1,1 miliarde de euro al lui Vladimir Putin

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, arestat duminică imediat după ce s-a întors în Rusia, continuă dezvăluirile despre Vladimir Putin. Echipa lui a publicat marți o vastă investigație ce îl vizează pe președintele Rusiei și palatul opulent pe care acesta l-a construit la malul Mării Negre, în apropierea localității Gelendjik.

Descris drept „cel mai scump palat din lume”, complexul palatului se întinde pe aproximativ 7.800 de hectare, „de 39 de ori mai mare decât statul Monaco”, spune Navalnîi, și include, o biserică, un amfiteatru, o ceainărie și un heliport. Domeniul foarte luxos mai are, printre altele, podgorii, o sală de hochei pe gheață și chiar un cazinou propriu.

Potrivit lui Navalnîi, care a înregistrat videoclipul înainte de revenirea în Rusia, palatul ar fi fost finanțat printr-o schemă de corupție elaborată care implică cercul restrâns al lui Putin în schimbul unor favoruri.

Disidentul susține într-o postare pe blog că proprietatea lui Putin a costat 1,1 miliarde de euro și a fost plătită „cu cea mai mare mită din istorie”. Filmul are aproape două ore și deja a adunat aproape trei milioane de vizualizări pe YouTube, iar ancheta este însoțită de un apel adresat rușilor pentru a manifesta sâmbătă împotriva puterii.

În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins acuzațiile, afirmând că „nu este adevărat”.

„Este un stat în cadrul Rusiei. Și, în acest stat, nu există decât un singur țar inamovibil, Putin”, acuză opozantul, adăugând că președintele rus este „obsedat de bogăție și de lux”.

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.