VIDEO: Violențe la protestele anti green pass la Londra –

2 min read
VIDEO: Violențe la protestele anti green pass la Londra –

Distribuie acest articol!

Mai mulţi poliţişti au fost răniţi vineri în altercaţii cu manifestanţi antivaccinişti la Londra, în momentul când guvernul britanic trebuie să decidă dacă va extinde vaccinarea anti-COVID 19 la copiii de 12-15 ani, informează France Presse.
Protestatarii anti-vaccin au încercat după-amiază să pătrundă în clădirea unde se află sediul Agenţiei de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor de Sănătate (MHRA) situată în cartierul Canary Wharf (est). MHRA este însărcinată să acorde sau nu aprobarea diferitelor vaccinuri împotriva COVID-19.
Poliţia din Londra, Met, a declarat că a desfăşurat “un număr de agenţi” pentru a “proteja intrarea” în clădire.
Grupul de protestatari s-a deplasat apoi într-un alt cartier al Londrei, South Kensington (vest), a explicat Met pe Twitter.

“Un număr de manifestanţi au devenit violenţi faţă de poliţie. Patru dintre agenţii noştri au fost răniţi în ciocniri”, a scris pe Twitter poliţia, denunţând fapte” inacceptabile “.
La 23 august, zeci de manifestanţi care se opun restricţiilor anti-COVID şi campaniei de vaccinare au forţat intrarea sediului din Londra al ITN, unde se produc programele zilnice de ştiri ale canalelor de televiziune ITV, Channel 4 şi Channel 5. Această manifestaţie a avut loc în timp ce campania de vaccinare tocmai fusese extinsă la tinerii de 16-17 ani, potrivit Agerpres.ro.
Vaccinarea împotriva COVID-19 nu este obligatorie în Marea Britanie. Peste 133.000 de persoane au murit de COVID-19 în ţară. Mişcările anti-vaccin au rămas foarte limitate în ţară şi aproximativ 90% dintre adulţi au primit cel puţin o doză.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.