Voiculescu ‘repetentul’! Ce spune profesorul Gerhard Speckbacher de la Universitatea din Viena despre studiile ‘Boierului’ – CRITICII.RO

3 min read
Voiculescu ‘repetentul’! Ce spune profesorul Gerhard Speckbacher de la Universitatea din Viena despre studiile ‘Boierului’ – CRITICII.RO

La fel ca mulți jurnaliști din România ne-am pus întrebarea dacă ministrul Sănătății, Voiculescu Vasile Vlad, a reușit să își termine studiile la Universitatea din Viena cum afirmă acesta în CV-ul său, să nu mai spunem că a încercat să mintă opinia publică prin prezentarea unor povești de adormit useriști.

Acest lucru nu este valabil și pentru mine. Am început verificările și am luat toate datele punct cu punct, persoană cu persoană, inclusiv afirmațiile făcute de acesta în spațiul public. În concluzie, presa din România s-a lansat în acuzații la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, fără a avea o dovadă concretă.

În CV-ul lui Vlad Voculescu sunt niște discrepanțe și ceva nu se leagă. Am încercat să contactez toate persoanele și instituțiile care ar putea oferi informații despre studiile ministrului, inclusiv la Dexia Kommunalkredit Bank AG, Volksbank International AG și Erste Group Bank AG unde acesta a lucrat în poziția de manager, respectiv vicepreședinte al Diviziei de Finanțări de Infrastructură(Erste Group).

Vlad Vasile Voiculescu, supranumit ‘Boierul’ de colegii săi de la liceul din Pucioasa, a avut o carieră fulminantă în cadrul instituțiilor financiare din Austria fără a avea studii universitare. Instituțiile bancare din Austria au refuzat să îmi comunice date despre activitatea dl. Voiculescu pe motiv de protecția datelor.

Avem o notificare pe care domnul Vlad Voiculescu a prezentat-o drept diplomă. Aceasta este de fapt un certificat, lucru confirmat de un fost profesor al ministrului Sănătății de la Universitatea din Viena.

Ce scrie în certificat

„Acest document va fi emis și ștampilat cu ștampila Universității de Economie și Afaceri din Viena. Contra acestei decizii se poate face apel la autoritatea emitentă în termen de două săptămâni. Acesta trebuie făcut în scris, dacă este necesar și prin telegramă sau prin intermediul transmisiei automate de date.”, interesant nu?

Am încercat să o contactez pe doamna profesor universitar Edith Littich, dar și aici m-am lovit de un refuz. Decanatul și ofițerul de presă al Universității din Viena, Cornelia Moll, mi-au transmis de asemenea că nu îmi pot oferi informații despre Vlad Voiculescu din cauza programului de protecție a datelor.

Probabil ministrul Sănătății a ales să mintă cu nerușinare despre studiile sale, pentru că știa că nici un ziarist din România nu va primi informații de la Universitatea din Viena despre studiile sale.

„El spune că avea două restanțe la momentul părăsirii facultății, apoi nu mai pomenește deloc acest subiect. În 10 ani de zile ar fi fost exmatriculat, așa cum a pățit Allen Coliban la Universitatea Politehnica din București – a fost exmatriculat pentru că nu a dat examenele la două laboratoare. Într-adevăr poți să finalizezi studiile fără examen de licență, dar dacă nu îți dai toate examenele la timp, ești exmatriculat. La Universitatea din București trebuie să cumperi un semestru de grație și să-ți dai examenele. Dacă nu-ți dai examenele, ești exmatriculat în mai puțin de 3, nu 10 ani, de la orice formă de învățământ universitar la zi din UE.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.