VOM CONTINUA SĂ SPUNEM ADEVĂRUL! – CRITICII.RO

3 min read
VOM CONTINUA SĂ SPUNEM ADEVĂRUL! – CRITICII.RO

Alianța pentru Unirea Românilor a desfășurat vineri, 2 decembrie, lucrările Congresului Național, în cadrul căruia au fost adoptată Rezoluția AUR privind starea sistemului sanitar din mediul rural și Strategia politică a partidului pentru anii 2023 – 2024.

Domnul senator Claudiu Târziu și-a exprimat regretul pentru situația tristă în care se găsește țaranoastră, în condițiile în care milioane de români trăiesc la limita sărăciei, iar alte milioane au fostforțați să plece din țară pentru a-și asigura traiul.Partidul AUR are responsabilitatea de a se transforma într-o avangardă a mișcării de renașterenațională. Prin urmare, toți membrii trebuie să se străduiască mai mult, să dezvolte mai multădisciplină, mai multă rezistență la tentații și provocări, mai multă fraternitate și încredere, atât înmisiunea politică a partidului, cât și în persoanele de la conducere.Apoi, domnul senator a citit Rezoluția partidului pentru unirea Basarabiei cu țara mamă. Actul uniriidin 1918 nu a fost anulat niciodată, iar românii sunt singura națiune care încă mai este divizată înurma Pactului Ribbentrop-Molotov din 1939. AUR cere autorităților de la București și Chișinău sădemareze procesele politice necesare, în vederea unirii pașnice și libere a celor două stateromânești.

Domnul senator Sorin Lavric a făcut o analiză a motivelor pentru care partidele politice care aucondus România în ultimii 30 de ani au eșuat lamentabil la conducerea țării. Deși românii audezvoltat o obsesie pentru politică, așa cum spunea și Mircea Eliade, totuși foarte puțini sunt ceicare au și vocația politicii, iar reprezentanții partidelor care au guvernat până acum au doveditaceastă lipsă a vocației politice.Liderii din ultimele trei decenii au fost figuri seducătoare, fără însă a fi convingătoare, fără a avea uncrez politic. Ei au cedat în fața celor trei mari ispite: puterea, banii și slugărnicia.În schimb, membrii AUR trebuie să ajute la conturarea unei cauze politice convingătoare: o Românieputernică, civilizată, aflată sub bolta credinței creștine. Membrii AUR trebuie să dezvolte o vocațiepolitică robustă, adică un imbold biaxial către planul divin și către treburile obștești. Omul cu vocațiepolitică este pe jumătate administrator al treburilor cetății și pe jumătate apostol al legilor divine; eltrebuie să aibă o dublă charismă – una terestră, iar cealaltă cu tentă spirituală. Pentru a-și atingedestinul, poporul are nevoie de oameni cu vocație politică.Militanții AUR trebuie să acționeze în așa fel încât despre ei să se vorbească de bine și după ce vor fipărăsit rolurile lor publice, și chiar și după moarte. În acest fel, biografia noastră terestră poatecăpăta o tentă de destin spiritual.

Domnul Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a deschis discursul dumnealui vorbind despre faptul că, în ultimii 32 de ani, guvernele care s-au perindat la conducerea României nu au fost în stare să construiască nici măcar un spital. Statul nu-și îndeplinește atribuțiile de bază, acelea de a asigura educația, sănătatea, investițiile în infrastructură și securitatea pentru cetățeni. De aceea, peste 5 milioane de români trăiesc acum în alte țări.Guvernele nu numai că nu au construit niciun spital, dar nici măcar nu își propun să construiascăceva în domeniul sanitar. Un spital costă între 50 și 150 de milioane de euro.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.