Vor purta elevii măști în clase din septembrie? Ce spune Alexandru Rafila despre noul an școlar

2 min read
Vor purta elevii măști în clase din septembrie? Ce spune Alexandru Rafila despre noul an școlar

Cum va arăta întoarcerea la școală în condițiile în care cazurile de COVID-19 sunt în continuă creștere? Vor fi elevii obligați să poarte din nou măști în clase din septembrie? Oficialii țin să precizeze noile recomandări care ar trebui luate în considerare din toamnă, în contextul noului val de coronavirus!
Cum vor decurge orele în școli, din luna septembrie
Începând de la 5 septembrie, școlile se vor deschide cu prezență fizică pentru toți elevii, din toată țara. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit luni, într-o conferință de presă, despre cum va arăta începutul noului an școlar în condițiile în care cazurile de coronavirus continuă să crească. Acesta crede că școlile vor fi „mai bine pregătite” decât în alți ani și spune că purtarea măștii va fi, în continuare, recomandată.

Citește și: Noua structură a anului școlar: nu vor mai fi semestre, nici teze și vacanța de vară va fi mai scurtă
„Eu sunt convins că şi şcolile acum sunt mult mai bine pregătite, ştiu ce au de făcut, masca va fi recomandată în mod evident şi în şcoli, nu la ora de sport, ca să nu existe astfel de întrebări care nu îşi au locul în acest moment. Dar sigur că cel puţin în prima lună, când vremea va permite acest lucru, să recomandăm foarte insistent aerisirea sălilor de clasă, a spaţiilor în care copiii îşi desfăşoară activitatea şi orele de sport se pot efectua în aer liber. Aşa că, dacă şcolile respectă aceste condiţii şi asigură condiţii de igienă în zona grupurilor sanitare, copiii să se poată spăla pe mâini, să meargă în siguranţă la ore, să aibă acces la dezinfectanţi, cred că lucrurile pot fi ţinute sub control”, a afirmat Alexandru Rafila, potrivit edupedu.ro.
Citește și: Schimbări în educație: vacanță de vară mai scurtă,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.