„Vrăjeală” marca UDMR: Autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc nu lezează integritatea statului român

1 min read
„Vrăjeală” marca UDMR: Autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc nu lezează integritatea statului român

Kelemen Hunor, vicepremierul României, a declarat că autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc, cea mult dorită de liderii UDMR, nu lezează unitatea statului român și nici integritatea teritorială.

„Noi am spus de fiecare dată că trebuie o abordare extrem de echilibrată şi cu argumente şi de fiecare dată trebuie să spui că nici autonomia locală, nici autonomia regională, nicio formă de autonomie nu lezează unitatea statului român şi integritatea teritorială”, a declarat Kelemen Hunor, la Antena 3, precizând că autonomia înseamnă aducerea deciziilor la nivelul comunităţii, nu secesionism.

Acesta a punctat faptul că şi Secuimea face parte din România, ca şi Ţara Moţilor, Dobrogea sau alte regiuni, în ţara noastră existând mai multe identităţi regionale.

În ceea ce privește folosirea steagului secuiesc, liderul UDMR a ţinut să precizeze că acesta face parte din simbolistica unei comunităţi din România şi „nu este împotriva românilor sau a României, aşa cum nici secuii nu sunt împotriva românilor şi a României”.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.