Webinar: Cum reacționez la bullying și cum îl diminuez?

3 min read
Webinar: Cum reacționez la bullying și cum îl diminuez?

Din cauza dezechilibrelor din cadrul familiilor, precum și a comportamentului părinților, fenomenul de bullying a explodat în școală şi în clasă. Noi, profesorii, nu am fost pregătiți pentru cum să reacționăm şi să diminuăm fenomenul de bullying. În definitiv, nu este în fișa postului. Însă, este necesar să facem şi acest efort nu doar pentru zâmbetul elevilor noştri, dar şi pentru fericirea noastră. Suntem alături de tine cu acest webinar care are loc online, la 23 martie 2023, orele 19:00 – 20:30, împreună cu Daniela Doru, profesor înv. gimnazial și liceal, coach certificat pentru adolescenți și facilitator comunicare nonviolentă. Participă și la final primești un certificat de participare.

Nume proiect: Soluții inovatoare în educație

Organizatori: EduMagic si prof. Daniela Doru

Perioadă înscriere: 16.02.2023 – 23.02.2023

Perioadă desfăşurare: 23.03.2023

Ce vei învăța alături de noi?

Practici pe care le poți folosi pentru a reacționa obiectiv, calm, din postura de observator când te confrunți cu bullying.
Instrumente de comunicare nonviolentă pe care le poți folosi cu elevii.
Activități de prevenție a bullying-ului în clasă.

Click aici pentru a te inscrie – https://www.edumagic.eu/webinar-bullying.html
De ce nu reușim să oprim bullyingul la clasă?Sunt mai multe motive, iar acestea sunt doar cinci dintre ele: lipsește formarea, incapacitatea de a identifica bullyingul, neîncrederea sau teama, credinţele sau convingerile greşite, lipsa de sprijin din partea şcolii şi a altor instituţii. 
E important în primul rând să reacționăm dintr-o stare de observare neutră, ceea ce presupune să ne reglăm mai întâi pe noi emoțional, observând furia, nemulțumirea din noi, apoi reușind să vedem agresorul și victima din postura de observator. Doar așa putem să-i ajutăm pe elevi să își gestioneze emoțiile și să rezolve situația punctuală cu care se confruntă. Daniela Doru va prezenta instrumente, practici și activități de comunicare nonviolentă, precum și de prevenție a bullying-ului în cadrul unui grup.
Ce putem face în calitate de profesori pentru a stopa bullyingul la clasă?

Stabilim reguli clare şi care sunt consecinţele negative în cazul încălcării acestora, tocmai pentru a crea un cadru sigur pentru copii.
Discutăm cu elevii noștri despre bullying, de ce este de neacceptat, cum se pot proteja și cum îi pot ajuta pe ceilalți?
Promovăm o cultură bazată pe respect și acceptare, astfel încât încurajăm comportamentele pozitive și valorile precum toleranța și acceptarea.
Intervenim imediat atunci când vedem sau aflăm despre un caz de bullying.
Separăm agresorul de victimă.
Oferim suport emoțional copilului care a fost victimă a bullyingului.
Vorbim cu elevii implicați.
Urmărim și raportăm autorităților școlare incidentele de bullying.
Discutăm și lucrăm cu părinții.
Implementăm un program anti-bullying la clasă.  
Monitorizăm situația.
Creăm un mediu de clasă incluziv.

Click aici pentru a te inscrie – https://www.edumagic.eu/webinar-bullying.html
Formator: Daniela DoruDaniela Doru este profesor învățământ gimnazial și liceal la Babel Școală și Liceu din Timișoara, mindfulness coach certificat pentru adolescenți,

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.