Zeci de animale au pierit din cauza prăbușirii unui saivan

3 min read
Zeci de animale au pierit din cauza prăbușirii unui saivan

Violina Gorcinschi
– 27 februarie 2023 16:41

80 de oi și-au pierdut viața în urma unui accident (foto: adevarul.com)

Un saivan s-a prăbușit peste animalele pe care le adăpostea, provocând pagube colosale. Accidentul a avut loc în dimineața acestei zile, luni – 25 februarie, în localitatea Dâncu, județul Cluj. Din cauza ninsorilor abundente din ultimele aproximativ 48 de ore, acoperișul saivanului nu a mai putut face față greutății și s-a prăbușit peste cele circa 300 de oi care se aflau în interior. În urma incidentului, zeci de animale au pierit, neputând fi salvate de pompieri, iar alte zeci au fost rănite.
Pompierii au reușit să salveze 50 de ovine (foto: stiridecluj.ro)
Zeci de animale au pierit, îngropate sub adăpostul prăbușit
Un adăpost de iarnă pentru animale s-a prăbușit la Dâncu, în județul Cluj, iar circa 300 de oi se aflau înăuntru în momentul incidentului. Un număr de 80 de oi au murit, iar alte câteva zeci sunt rănite.Accidentul a avut loc luni, 27 februarie, în primele ore ale dimineții. Din cauza căderilor abundente de zăpadă, saivanul a cedat și a căzut peste animalele care se aflau în adăpost. La fața locului au ajuns cu greu pompierii din Cluj, în situația în care drumurile au fost foarte dificil de circulat în urma căderilor masive de zăpadă din ultimele circa 48 de ore.„Pompierii de la Detașamentele 1 Cluj-Napoca și Huedin intervin în aceste momente pentru salvarea unor oi peste care s-a prăbușit un saivan. Evenimentul s-a petrecut în localitatea Dâncu, comuna Aghireșu. Din primele informații, în saivan se aflau în jur de 200 de oi. Echipajele au ajuns cu greu la locul intervenției din cauza drumului impracticabil și au început degajarea saivanului, pentru a scoate animalele”, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Cluj, potrivit Adevarul.ro.Până când au ajuns pompierii, mai multe oi au reușit să iasă de sub adăpostul căzut sau au fost scoase afară de localnicii care au sărit în ajutorul ciobanului. La rândul lor, pompierii au reușit să salveze aproximativ 50 de oi, însă pentru 80 dintre cele 300 nu s-a putut face nimic.„În saivan se aflau 300 de oi. Pompierii au reuşit să salveze 50 dintre acestea. Din păcate, 80 de capete au decedat. Până la sosirea pompierilor, mai multe capete au reuşit să iasă de sub saivan sau au fost scoase afară de cioban şi de localnici”, au confirmat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Cluj.

În ultimele 48 de ore, mai multe zone din Nord-Vestul și Centrul țării au suferit căderile masive de zăpadă. Un cod portocaliu a intrat în vigoare de duminică, 26 februarie, în jurul orelor 10:00 și a fost în vigoare până astăzi, la ora 15:00. Meteorologii au anunțat ninsori puternice și straturi mari de zăpadă în Munții Apuseni, în nordul Carpaţilor Orientali şi în zonele submontane aferente.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.