Încă două țări din fostul bloc estic intră de partea Ungariei în disputa cu Bruxelles-ul

2 min read
Încă două țări din fostul bloc estic intră de partea Ungariei în disputa cu Bruxelles-ul

Alături de Polonia și Slovenia, Ungaria are acum alte două aliate în confruntarea cu Bruxelles-ul şi în privinţa temelor pe care aceste ţări consideră că ar trebui să fie prioritare pentru Uniunea Europeană, scrie EFE.
Este vorba despre Republica Cehă și Slovacia, țări care înainte de 1989 făceau parte din aceeași țară, Ceho-Slovacia, și erau colege de „bloc estic” cu Polonia și Ungaria.
„Avem mult noroc că în acest semestru Slovenia prezidează (Consiliul) UE şi că (prim-ministrul) Janez Jansa este în fruntea Consiliului UE”, a spus Viktor Orban la finalul unui summit la care au participat la Ljubljana cele patru state ale grupului de la Vişegrad şi Slovenia, scrie Agerpres.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Şeful guvernului de la Budapesta a acuzat instituţiile europene că se ocupă de „teme greşite” şi Parlamentul European că a transformat tema statului de drept într-un „jihad” împotriva politicienilor conservatori.
El a răspuns astfel unei întrebări legate de rezoluţia votată în ziua anterioară de Parlamentul European, în care se solicită Comisiei Europene să sancţioneze Ungaria – inclusiv prin activarea mecanismului de suspendare a fondurilor europene în caz de încălcare a statului de drept – pentru noua sa lege de combatere a promovării homosexualităţii în şcoli.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Premierul conservator sloven, Janez Jansa, mare aliat al lui Orban şi având el însuşi fronturi deschise cu Bruxellesul, a apreciat legat de acest subiect că drepturile fundamentale în UE nu ar trebui să însemne doar nediscriminare, ci şi dreptul statelor membre să-şi organizeze învăţământul conform propriei culturi şi credinţe religioase.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.