88 de întrebări capcană care le pun mintea la contribuție copiilor

2 min read
88 de întrebări capcană care le pun mintea la contribuție copiilor

Întrebări capcană
Ori de câte ori vrei să-ți antrenezi copilul într-o activitate inedită și utilă, apelează și la întrebări capcană. Pe de o parte, acestea îl vor ajuta să-și exerseze mintea, să realizeze conexiuni între lucrurile pe care le știe deja și să rețină mai rapid informații noi, pe care să le poată utiliza adecvat, în funcție de context. Pe de altă parte, îl vor motiva să se concentreze mai mult și mai bine, să aibă răbdare să-și păstreze concentrarea până când va putea veni cu o soluție. Nu în ultimul rând, datorită lor va fi nevoit să fie și creativ, în condițiile în care, pentru găsirea de răspunsuri la anumite întrebări, care aparent par fără răspuns pentru el, nu se va rezuma doar la gândirea logică, ci și la gândirea laterală (care presupune modalități neobișnuite de a aborda o problemă pentru a se încerca să se identifice o soluție).

Când vei începe să cauți întrebări capcană pentru copil, este indicat să ai grijă să găsești un echilibru între cele mai simple și cele mai dificile. Nu este cel mai important să găsești un număr mare, cum ar fi 100 de întrebări de exemplu, ci unele care să fie cât mai adecvate vârstei acestuia, oferindu-i posibilitatea să acumuleze și noi cunoștințe. În același timp, concentrați-vă împreună în căutarea răspunsurilor și ghidează-l pentru a putea să descopere treptat răspunsul, bucurându-vă de discuțiile pe care le veți avea în acest scop.
Pentru a-ți face o idee mai clară legată de cum ar putea arăta asemenea întrebări, care fără îndoială sunt și de inteligență, aruncă o privire și peste cele de mai jos:

„Un șoarece vrea să fie într-o formă bună. De aceea, va începe să urce scările. Începe de la etajul patru, urcă alte cinci etaje,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.