Perspective de viitor pentru tinerii care aleg cursurile Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului (ASE)

3 min read
Perspective de viitor pentru tinerii care aleg cursurile Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului (ASE)

Angelica Lefter
– 27 mai 2022 07:13

Clădirea ASE București (foto: eam.ase.ro)

Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului (EAM) din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București, reprezintă o opțiune solidă pentru tinerii care își doresc să obțină o diplomă de licență care le asigură un viitor.
Recent, ASE  – liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și Europa de Sud-Est, a publicat  oferta pentru programul de licență, cu titlul academic Licențiat în științe economice. Astfel, tinerii absolvenți care își doresc o carieră în domeniul economiei agroalimentare, se pot înscrie la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului (EAM), unde îi așteaptă experiențe inedite și o pregătire excepțională pentru viitor.De ce ar trebui să aleagă studenții facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului (EAM)?Reprezentanții facultății au menționat în prezentare patru motive pentru care tinerii ar putea să-și dorească să fie licențiați ai Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului (EAM):
 Satisfacerea nevoii de hrană este o cerință indispensabilă a vieții;
Poluarea a devenit un fenomen de amploare;
Un sector cheie al oricărei economii este cel agroalimentar;
Pentru realizarea de proiecte și accesarea de fonduri este nevoie de consultanți în domenii economice agroalimentare și economiei mediului.

Profesorul universitar doctor Mirela Stoian, decan al Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului este de părere că societatea și mediul economic de astăzi, dar și pe viitor, au nevoie de economiști implicați, care să transpună în practică provocările dezvoltării durabile.”Economia și societatea solicită ”azi” și cu atât mai mult ”mâine”, economiști care să gestioneze și să transpună în practică provocările dezvoltării durabile. În contextul economic, social, geopolitic, strategic și concurențial actual, economia agroalimentară și economia mediului reprezintă domenii de o importanță deosebită pentru economia țării noastre, care definesc și conturează principalul avantaj competitiv al Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului. Contribuția economiștilor în procesul de transfer al produselor alimentare de la locul de producție până la masa consumatorului este esențială, iar adăugarea de valoare și creșterea competitivității sectorului agroalimentar necesită expertiza acestora. Piața muncii solicită economiști care să gestioneze ansamblul de procese generate de implementarea Agendei 2030, Pactului Ecologic European, respectiv transformarea provocărilor noilor politici și strategii în oportunități”, a opinat decanul al Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului.Prof. univ. dr. Mirela Stoian a vorbit și despre schimbările prin care Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului a trecut de-a lungul vremii, dar și despre tradiția care însoțește instituția de învățământ universitar.”Facultatea Noastră are o tradiție importantă în învățământul superior economic; numele acesteia s-a schimbat, pe parcursul celor peste cinci decenii de existență, iar din anul 2003 suntem Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului. În prezent, în Academia de Studii Economice din București, suntem una dintre facultățile care asigură, prin programele oferite la nivelul celor trei cicluri de studii universitare – licență, masterat și doctorat, formarea academică de calitate a viitorilor specialiști implicați în dezvoltarea unor sectoare prioritare ale economiei românești. Comunitatea Facultății Noastre se dezvoltă,

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.