Avantajele jucariilor Montessori in primii ani de viata

2 min read
Avantajele jucariilor Montessori in primii ani de viata

Filosofia Montessori încurajează independența și dragostea pentru învățare. Este o filosofie care pune în valoare curiozitatea și creativitatea. Dacă te-ai uitat în abordarea Montessori a creșterii copiilor, vei realiza că educația și conceptele de bază ale metodei Montessori pot fi introduse în casă ta încă de la naștere. Indiferent dacă decizi să îmbrățișezi pe deplin filozofia Montessori sau pur și simplu dorești să incluzi jucăriile Montessori în fiecare etapă a dezvoltării copilului tău, pe biele.ro  vei găsi jucării care vor oferi stimulare și oportunități de învățare adecvate pentru dezvoltarea celui mic.
Educația Montessori promovează jucarii Montessori care îi provoacă pe copii să facă experimente și așa se începe o fază de învățare pentru aceștia. Jucăriile Montessori sunt realizate din materiale naturale și de înaltă calitate, care atrag atenția celui mic și îl angajează în activități. Fiecare jucărie este făcută pentru a-l învăța pe copil o abilitate concentrată. Mai important, jucăriile Montessori sunt concepute pentru a avea controlul erorilor, astfel copilul își poate corecta greșelile în timp ce se joacă singur, mai degrabă decât să caute ajutor de la părinți sau profesori.
Principalele avantaje ale jucăriilor Montessori
Dezvoltă abilitățile copilului
Copilul tău învață multe în timp ce se joacă cu jucării Montessori. Jocul neproiectat îmbunătățește sănătatea mentală și fizică a unui copil. Le crește abilitățile de raționament și îi învață interacțiunile sociale.
Sănătos
Jucăriile Montessori sunt realizate din materiale naturale precum lemnul. Să te joci cu aceste jucării este sănătos, deoarece nu conțin materiale dăunătoare sau plastic. Astfel, acestea sunt ideale încă din primele luni.
Sigur
Aceste jucării sunt sigure, deoarece toate sunt făcute din lemn, metal sau bumbac. Nu conține materiale toxice, substanțe chimice și includ baterii.
Inspiră copiii
Jucăriile îi inspiră pe copii să facă lucruri practice și oferă experiență practică în viața reală. Toate aceste jucării sunt funcționale sau constructive. Aceste calități îi ajută pe copii să dezvolte lucruri, să construiască singuri și să ia decizii în funcție de ideile lor.
Învață independența
Jucăriile Montessori îi învață pe copii să fie independenți. Cu aceste jucării, copiii învață să-și corecteze singuri greșelile, mai degrabă decât să depindă de instructor sau de părinte pentru a-și îndrepta  greșelile.
Stimulează creșterea
Jucăriile Montessori ajută la creșterea și dezvoltarea automotivată a copiilor nu numai fizic, ci și în abilitățile cognitive, sociale și emoționale.
Până pe 1 iunie beneficiezi de o reducere de până la 50% la jucăriile Montessori!

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.