O cățelușă din Buzău a adoptat un pui de căprioară și i-a salvat viața

2 min read
O cățelușă din Buzău a adoptat un pui de căprioară și i-a salvat viața

Micuțul pui de căprioară a fost găsit într-un parc din Buzău, înfometat și abia ținândându-se pe picioare. Persoana care l-a găsit a sunat imediat după ajutor la specialiștii veterinari, care l-au preluat și l-au dus la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Buzău. Acolo puiul de căprioară a fost salvat de o mamă cățelușă.
”O căţea pe care o avem în curte cu șase puişori s-a ataşat de el ca şi cum ar fi puiul ei, l-a lăsat efectiv să sugă împreună chiar cu puii ei. E ceva neobişnuit ceea ce vedem şi s-a întâmplat. Un pui de căprioară să sugă la o căţea.”, povestește Cătălin Zota, administratorul adăpostului.

Sunt doi pui de căprioară la adăpost, unde vor rămâne până ce vor crește suficient de mari pentru a se hrăni singuri. Specialiștii avertizează totuși că puii de căprioară sănătoşi nu trebuie luaţi din mediul lor natural. De cele mai multe ori sunt cu mama lor, care este plecată după hrană. ”Ca în fiecare an, în perioada asta mai-iunie, avem probleme de genul astă cu iezi culeşi din natură de oameni care cred că fac un bine, dar fac un rău din neştiinţă.”, spune Dragoș Ștefănescu, director AJVPS Buzău.
Însă, spre deosebire de puii care doar îşi aşteaptă mamele plecate după hrană, puii răniţi trebuie ajutaţi de fiecare dată. Iar veterinarii vor fi cei care vor decide soarta lor: dacă sunt eliberați înapoi la mama lor sau dacă trebuie îngrijiți până ce sunt în afara oricărui pericol. 

Citește și:

O mamă cățelușă a salvat viața unui bebeluș abandonat, îngrijindu-l ca pe propriul pui
Fă cunoștință cu Patron, cățelușul polițist care detectează bombele de pe frontul ucrainian
Povestea lui Piglet, cățelușul orb și surd care a schimbat lumea

Surse foto: Adevărul

Surse articol: Adevărul,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.