Avem numai hoți la conducere. Virgil Popescu este unul dintre ei – CRITICII.RO

2 min read
Avem numai hoți la conducere. Virgil Popescu este unul dintre ei – CRITICII.RO

George Simion are dreptate când îi acuză pe actualii miniștri că sunt hoți și că nu urmăresc nici interesul național, nici să găsească soluții la problemele pe care le întâmpină românii din cauza inflației, a crizei din sectorul energetic și a creșterii prețurilor la carburanți. În Ungaria, statul poate veni cu măsuri de sprijin pentru populație, în România nu este posibil pentru că ar rămâne PSD, PNL și UDMR fără bani.

Putem critica regimul de la Budapesta, însă, ne place sau nu, dar în Ungaria prețurile la carburanți au fost plafonate la 480 de forinți încă din toamna anului trecut – ceea ce înseamnă că ungurii scot din buzunar echivalentul a 1,24 euro sau 6,33 lei pentru un litru de benzină și motorină. O astfel de măsură nu a putut fi implementată în România. Dimpotrivă, coaliția toxică PNL – PSD, supranumită și USL 2.0, s-a bucurat nespus că mai pot câștiga din majorarea prețurilor la carburanți pentru a acoperi cheltuielile aferente pensiilor speciale. Să nu uităm că avem 9.500 de beneficiari de pensii speciale cu o medie de 9.600 de lei.

Ce a avut de spus ministrul Virgil Popescu, pe care Simion îl acuză că este hoț? Doar că acest fenomen nu ține de ministerul pe care îl conduce și a pasat problema către Ministerul de Finanțe:

„Fiecare țară își face politica de preț și în Ungaria prețul era plafonat, nu știu dacă a rămas acel plafon. Politica de preț pe carburanți nu e făcut de Ministerul Energiei. Nu avem nicio competență să stabilim prețul la pompă. Competența noastră este să ne asigurăm că există stocuri. Reducerea taxelor ține de Ministerul de Finanțe.”, a declarat Virgil Popescu, care a negat că prețurile la benzină și motorină ar fi depășit 9 lei.

Așadar, George Simion are dreptate când îl acuză pe Popescu – ministrul OMV, că este hoț. El ajută clica de la putere să se îmbogățească pe spatele românilor care sărăcesc pe zi ce trece.

Foto: fanatik.ro

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.