George Simion acuză UDMR de terorism politic și cere scoaterea de la guvernare – CURIERUL ROMÂNESC

3 min read
George Simion acuză UDMR de terorism politic și cere scoaterea de la guvernare – CURIERUL ROMÂNESC

George Simion acuză UDMR de terorism politic și cere scoaterea de la guvernare. Liderul AUR a organizat, împreună cu mai mulți colegi parlamentari, un protest spontan în fața Guvernului României pentru a cere autorităților să pună punct politicii antiromânești a UDMR – potrivit Constituției, partidele constituite pe criterii pur etnice nu au ce să caute la guvernare.

Solicitarea vine ca urmare a acțiunilor revizioniste ale liderilor UDMR la adresa statului român. La toate acestea, se adaugă acțiunile antiromânești ale acestui partid politic din ultimii 30 de ani – UDMR este un agent la Budapestei la București.

„UDMR-ul provoacă de două săptămâni și e lăsat, în continuare, în această clădire”, a reclamat George Simion, liderul AUR, într-un live pe Facebook.

Anterior, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) i-a solicitat prezența premierului Nicolae Ciucă în fața Parlamentului reunit, pentru a explica în ce condiții a avut loc vizita președintelui Ungariei în România.

„În urma unei noi provocări venite din zona șovină maghiară, considerăm normal să îl invităm pe premierul Nicolae Ciucă în fața Parlamentului și în fața opiniei publice, pentru a explica ce măsuri au fost luate în contextul vizitei așa-zis private a președintelui Ungariei în România.

Vrem și noi să știm cine a asigurat paza președintelui Ungariei în toată această perioadă – dacă SPP și celelalte instituții ale statului român au fost implicate. De asemenea, vrem să știm de ce Ministerul Afacerilor Externe de la București nu a reacționat la discursul nepotrivit al președintelui Novak Katalin de la Alba Iulia. Am văzut și o poză în Munții Apuseni, pe Piatra Secuiului, cu o bornă vopsită în culorile Ungariei. Cu o zi înainte, vicepremierul României Kelemen Hunor a apărut la un eveniment cu harta Ungariei Mari în spate. Totodată, vinerea trecută, niște teroriști condamnați pentru că au vrut să pună bombe de Ziua Națională a României au fost medaliați în prezența a doi demnitari ai statului român de la UDMR. La un meci de hochei, nu a fost intonat imnul României și, în prezența ministrului Mediului Tanczos Barna, s-a cântat imnul unui așa-zis ținut. La finala Cupei României la fotbal, suporterii echipei Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele atunci când a fost intonat imnul României. Ministrul Mediului, cel care a refuzat să jure cu mâna pe Constituție, a făcut mai multe comentarii provocatoare, iar deputați UDMR cu dublă cetățenie sunt membri în comisiile SRI și SIE. Întreg șirul acesta de întâmplări din ultimele săptămâni pare să indice că există un plan de dezmembrare a României și că actualele provocări venite din partea Budapestei și a extremiștilor de la UDMR urmăresc să creeze tensiuni etnice. Nu înțelegem de ce premierul Ciucă și coaliția PSD-PNL permit aceste provocări ieftine. Ungaria este, astăzi, calul troian al Rusiei în NATO”, a declarat George Simion.

 » sursa: www.curierulromanesc.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.