A început licitația pentru manuale școlare, clasele I, a II-a și a VI-a

Dragi cadre didactice, în data de 15 ianuarie a fost demarată o nouă licitație pentru achiziția de manuale școlare. Anunțul de participare este aici: http://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100161720
Clasele pentru care s-a deschis licitația sunt:

Clasa I – 26 discipline
Clasa a II-a – 31 discipline
Clasa a VI-a – 63 displine

Data depunerii manulelor in forma finală este 14 martie 2023. Până atunci editurile interesate se pot înscrie și lucra la matrialele cu care doresc să participe.
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile legate de licitație urmăriti site-ul Didactic.ro pentru că vom posta periodic informații despre licitație.
Procedura de evaluare si achizitie are ca reglementare speciala privind regimul manualelor  școlare, cu precadere Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile legate de licitație urmăriti site-ul Didactic.ro pentru că vom posta periodic informații despre licitație.
Anexa privind Metodologia de evaluare a calităţii proiectelor de manuale şcolare.
Obiectivul specific este reprezentat de utilizarea manualelor şcolare, elaborate in conformitate cu programele şcolare în vigoare, corespunzătoare din punct de vedere al conţinutului ştiinţific, adaptate nivelului de vârstă al elevilor, prin aplicarea criteriului de selecţie „cel mai bun raport calitate/preţ”.
Manualele depuse vor fi evaluate in baza unor criterii de conformitate definite de CNPEE și în baza unor criterii de calitate care se refera la organizarea temelor și a continuturilor manului școlar, activitățile de evaluare si elemntele tehnice.
Ofertele care nu respectă criteriile de conformitate pentru varianta tipărită şi/sau pentru varianta digitală a manualului şcolar sunt declarate neconforme şi sunt respinse.
Ofertanţii vor asigura, la cererea beneficiarului, suport tehnic în vederea bunei funcţionări a manualelor proprii pe platforma www.manuale.edu.ro.
Alegeți pentru elevii dumneavoastră manuale care să răspundă nevoilor lor și care să respecte programa, tratând teme atractive,  să îi ajute în asimilarea cu ușurință a informațiilor predate la clasă.

 » sursa: www.didactic.ro