O elevă de 15 ani a murit la spital în urma a două stopuri cardiace. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

2 min read
O elevă de 15 ani a murit la spital în urma a două stopuri cardiace. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Fata a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare pe data de 18 ianuarie, în jurul orei 15:00, cu următoarele simptome: slăbiciune, paloare, tahicardie și saturația oxigenului de 88%. 4 ore mai târziu, a decedat.
Potrivit Digi24, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a declarat următoarele:
„A fost preluată de echipa de Urgenţe majore şi intubată, primele investigaţii pledând pentru un cord pulmonar acut şi suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză. În ciuda eforturilor conjugate ale echipei multidisciplinare (pediatru, cardiolog, terapie intensivă) de susţinere a funcţiilor vitale, starea generală a pacientei se alterează galopant, survenind un stop cardiorespirator resuscitabil. La aproximativ 30 minute, ora 19,10 intervine decesul, urmare a celui de-al doilea stop cardiorespirator, din păcate, iresuscitabil de această dată”.

Părinții sunt confuzi și nu înțeleg cum s-a putut întâmpla asta, mai ales că fata a venit pe propriile picioare până la urgențe. 
Conducerea spitalului își exprimă condoleanțele și în același timp asigură că s-au făcut toate demersurile necesare pentru a salva viața fetei.
„Suntem alături de familia minorei R.K.S. decedate la Unitatea de Primiri Urgenţe în data de 18.01.2023, exprimându-ne întreaga noastră compasiune, cu precizarea că s-au făcut toate demersurile necesare în vederea analizei acestui caz din punct de vedere medico-legal, profesional şi etic de către comisii de specialitate distincte, inclusiv Colegiul Medicilor, având ca obiectiv identificarea eventualelor erori sau abateri de la normele practică şi conduită etică şi deontologică. La momentul finalizării acestor demersuri vor fi aplicate imediat toate măsurile care decurg din normele legislative în vigoare”, a declarat conducerea, potrivit aceleiași surse. 
Inspectoratul de Poliție Județean a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă (moarte suspectă), declarând că „cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul”.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.