A început școala! Care sunt precizările autorităților și medicilor pentru părinți

2 min read
A început școala! Care sunt precizările autorităților și medicilor pentru părinți

Ministrul Educației vrea să elimine pragul de 6 la mie și să mențină școlile deschise fizic
În București s-a atins pragul de 6 la mie pe 29 septembrie, la numai 17 zile de la începerea școlilor în format fizic. În aceste condiții, conform reglementărilor în vigoare, de săptămâna viitoare, școlile trebuie să treacă în online. Ministrul Educației însă se împotrivește acestei reglementări, justificând prin faptul că nu se aștepta ca rata de infectare să crească atât de repede. În cursul zilei de 29 septembrie, reprezentanții INSP și CNSU vor discuta această situație și vor decide dacă se va elimina sau nu pragul de 6 la mie și dacă școlile vor continua să funcționeze fizic  chiar și după pragul de 6 la mie, precum creșele și grădinițele. 
”Am primit la minister 183 de petiții – părinți, profesori – pentru trecerea școlii în online și 175 de petiții pentru păstrarea școlilor deschise cu prezență fizică. Nu vom decide în funcție de diferența asta, sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de 6 la mie, sunt foarte speriați. Îmi cer scuze… sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în mall-uri sau în alte locuri. Iar alții vor să rămână deschise și după 6 la mie. Interesul copiilor este să nu se întrerupă școala. Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate fi gestionat. Dacă oprim școlile, acei copii vor sta în alte locuri, pentru că au posibilitatea să meargă, sunt permise tot felul de alte activități, mult mai puțin securizate din perspectivă sanitară.
După regulile de astăzi, dacă vineri se va depăși pragul de 6 la mia de locuitori, în București spre exemplu, unde azi avem 5,57, în Cluj avem 5,59, deci azi, marți, sunt aproape de 6 la mie.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.