Dumitrina Mitrea: Reducerea inegalitatii sociale trebuie să fie o prioritate a factorului poltic

1 min read

Marţi, 28 septembrie 2021, cu ocazia celei de-a patra părţi a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 27-30 septembrie a.c.), doamna deputat Dumitrina Mitrea a luat cuvântul la dezbaterea raportului cu tema Inegalităţile socio-economice în Europa: necesitatea restaurării încrederii sociale prin întărirea drepturilor sociale.

Doamna deputat Mitrea şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea inegalităţilor socio-economice, tendinţă care afectează nu doar ţările sărace, ci şi pe cele bogate. Domnia sa trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că bogaţii au devenit tot mai bogaţi, iar săracii au ajuns din ce în ce mai săraci; inegalitatea excesivă nu are deloc beneficii, din contră poate duce la frustrare, descurajare şi depresie.Parlamentarul român a subliniat faptul că inegalitatea nu este o problemă tehnică, care poate fi remediată cu instrumentele şi know-how-ul potrivit. Inegalitatea este, mai presus de toate, rezultatul alegerilor politice, iar abordarea acesteia reprezintă o responsabilitate politică, a precizat domnia sa.

La finalul intervenţiei sale, doamna deputat a precizat că, indiferent de situaţie – conflict, schimbări climatice, stagnare economică sau fluxurile de migraţie – egalitatea reprezintă întotdeauna un factor de bază major; prin urmare, motto-ul Naţiunilor Unite „Nu lăsa pe nimeni în urmă” ar putea reprezenta piatra de temelie a bătăliei pe care trebuie să o câştigăm în războiul împotriva acestor tipuri de inegalităţi, a adăugat domnia sa.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.