Abandonul școlar în România. Doar 36% din copiii ce trăiesc în mediul rural merg la școală

2 min read
Abandonul școlar în România. Doar 36% din copiii ce trăiesc în mediul rural merg la școală

Nici 40% dintre elevii din mediile rurale nu merg la școală
Potrivit unui raport INS transmis la solicitarea HotNews.ro, nici 40% dintre elevii din mediile rurale nu merg la școală. Doar 36,7% din copiii care locuiesc în comunele și satele României merg la ore.

Surprinzător este faptul că cea mai scăzută rată netă de participare la educaţie se întâlneşte în judeţul Ilfov (36,7% în cazul fetelor, 37,0% în cazul băieţilor). Regiunile vestice înregistrează cea mai scăzută rată netă de cuprindere în învățământ, respectiv 34,8%. Rata brută de şcolarizare a fost în anul școlar 2018-2019 de 72,1%, potrivit datelor citate de HotNews. În anul şcolar 2019-2020, populaţia şcolară din România a înregistrat 3,5 milioane de persoane, cu 18,5% mai puţin decât în urmă cu 10 ani. Scăderea a fost mai accentuată la populaţia şcolară feminină (-18,8%), comparativ cu cea masculină (-18,2%).
Citește și: Există copii în România care nu au făcut niciodată școală online! Unde sunt tabletele promise de Minister?
Un alt fenomen îngrijorător în România: scăderea numărului de absolvenți cu diplomă de bacalaureat
Abandonul școlar se manifestă și în învățământul postliceal, rata tinerilor între 18 și 24 de ani care părăsesc sistemul de educație fiind de 9,7%. De altfel, scăderea numărului de absolvenți cu diplomă de bacalaureat este un alt fenomen nefavorabil cu care s-a confruntat, în ultimii ani, sistemul de educație din România, potrivit INS.
La finalul anului şcolar 2018-2019, doar 62,6% din totalul elevilor care au promovat anii terminali de liceu au reuşit să obţină diplomă de bacalaureat. Dintre aceștia, ponderea elevilor care au obținut diplomă de bacalaureat a fost de 77,5%. Rata de succes la examenul de bacalaureat este mai ridicată în cazul fetelor (68,7%), comparativ cu cea a băieţilor (55,8%). În învăţământul profesional şi în cel postliceal ratele de succes sunt ceva mai ridicate,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.