Act de TRĂDARE națională: Parlamentul României, umilit de coaliția de guvernare PNL, USR+, UDMR

2 min read
Act de TRĂDARE națională: Parlamentul României, umilit de coaliția de guvernare PNL, USR+, UDMR

Parlamentul României nu va lucra luni, 15 martie. Solicitarea a venit din partea grupurilor parlamentare ale UDMR și a fost agreată de liderii grupurilor parlamentare PNL și USR. 15 martie este Ziua maghiarilor de pretutindeni, zi în care în județele Covasna și Harghita angajații din instituțiile publice conduse de membri UDMR primesc nelegal o zi liberă.

Coaliția PNL-USR-UDMR, cu acordul tacit al PSD, supun Parlamentul României unei umilințe supreme: senatorii și deputații nu vor lucra în plenul celor două Camere ale Parlamentului în data de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Potrivit programului de lucru aprobat de Biroul permanent al Camerei Deputaților, postat pe pagina de internet a instituției, pentru săptămâna viitoare, luni, 15 martie, deputații vor avea „Activitate în cadrul grupurilor parlamentare” în timp ce senatorii vor avea „Activităţi în circumscripţiile electorale”. Asta deși în mod curent în ziua de luni ambele camere ale Parlamentului au activitate în plen.

Cei care au solicitat ca Parlamentul să nu lucreze în plen în data de 15 martie au fost parlamentarii UDMR, care vor merge în circumscripții pentru a marca Ziua maghiarilor de pretutindeni, zi națională în Ungaria.

„Închiderea” Parlamentului României de ziua națională a Ungariei reprezintă o umilință supremă la adresa națiunii române. În loc să marcheze așa cum se cuvine memoria zecilor de mii de români masacrați în Transilvania după 15 martie 1848 doar pentru că și-au dorit să trăiască liberi, liderii PNL, USR și PSD au preferat să facă pe plac UDMR, adică Ungariei, și au „închis” Parlamentul. În 2017, spre exemplu, când 15 martie a picat într-o zi de miercuri, deputații au lucrat în comisiile parlamentare. În 2016 la fel, tot activitate în comisiile parlamentare. În anii 2004, 2005 și în 2006 Camera Deputaților a lucrat chiar în plen în data de 15 martie.

Voi ce părere aveți? 

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.