ACTUL RATAT ÎN POLITICA ROMÂNEASCĂ – CRITICII.RO

3 min read
ACTUL RATAT ÎN POLITICA ROMÂNEASCĂ – CRITICII.RO

După o experiență de viață pe care unii n-ar putea să o aibă nici dacă ar fi trăit zece vieți, m-am gândit că nimic nu mă mai poate surprinde. Și totuși, aproape zilnic sunt surprins de inepțiile PSDNL sau PNLSD, că nici nu mai stiu exact. Mai bine ar fuziona și ar lua una dintre denumirile anterior menționate.

Două partide cu ideologii antagonice, două partide care teoretic se urăsc de moarte, și-au dat mâna, chipurile pentru binele românilor și pentru ieșirea din criză. De fapt, lucrurile stau exact invers. Poate mulți am fost manipulați, dar ne-am deșteptat. Doar pe hârtie sunt partide cu ideologii clare, diferite, practic sunt unite pentru același scop: interesele personale ale unor persoane și găști. Iar ieșirea din criza pe care tot o propovăduiesc, de fapt înseamnă intrarea în adevărata criza, poate puțin vizibilă la început.

Frica de alegeri anticipate, dar și frica pseudopresedintelui Klaus Iohannis de a nu fi suspendat, apoi demis, au făcut ca povestea de iubire dintre ciuma roșie și lepra galbenă să iasă la suprafață. Chiar Iohannis, cât este el de mutulică, este foarte vocal în spatele ușilor închise. Bine, întâlnirile durează câteva zile pentru a putea avea timp să rostească trei fraze.

Iohannis se află acum la 14% încredere în sondajele de opinie. Vă dați seama ce umilitor? Umilința ar fi maximă daca ar pleca de la Cotroceni pe ușa din dos. Eu sunt convins că se va întâmpla acest lucru și nu își va duce acest al doilea mandat până la scadență.

Spuneam că am avut convingerea că nimic nu mă mai poate surprinde. După afirmațiile unor genii ale politicii românești, cum ar fi: Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Rareș Bogdan sau Superman Cîțu, am zis că până aici a fost. Dar de unde? Am înțeles de ce se spune că doar două lucruri sunt infinite: Universul și prostia umană. Mai este o expresie care îmi vine acum în minte amintind de celebrele personaje de mai sus: Necazurile sunt ca hârtia igienică, tragi de una și vin toate!

O mai țineți minte pe Ralucuta? „Omul să aibă garanția că nu se culcă sănătos și se trezește mort”. Că se trezește, chiar și mort, este bine, dar ce facem dacă nu se mai trezește? Nu este asta caz de Balaceanca? Eu nu înțeleg o chestiune. Dacă interesele mari de partid și din spatele partidului au cocoțat-o și au menținut-o pe Ralucuta noastră în posturi cheie, de ce o mai scoateți și în față? Poate vreți să o faceți de rușine.

Bancurile cu Alinuța cred că au fost inventate după Alina Gorghiu. Ce răspunde aceasta unui comentariu de pe facebook în care cineva întrebă despre posibilele efecte adverse ale vaccinului. Alinuta raspunde cu o promptitudine demnă de invidiat: „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”. Pai, nu e așa? Să nu radeți că are dreptate, daca muriți, muriți pentru sănătatea voastră. Când vine preotul și face slujba începe să cânte: ” A murit săracul,

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.