Atenție, părinti! Un copil de 1 an din Suceava a murit după ce a înghitit un balon

2 min read
Atenție, părinti! Un copil de 1 an din Suceava a murit după ce a înghitit un balon

Tragedia în localitatea Hănțești, Suceava. Un băiețel de numai 1 an și 4 luni s-a înecat cu un balon cu care se juca. Micuțul se afla în casă alături de frații săi când a băgat un balon în gură și a început să se sufoce. Alertați de ceilalți copii, tatăl care se ocupa de treburi prin curte și mama, însărcinată în luna a opta care se ocupa de treburile casnice, au încercat să scoată din gura copilului balonul, însă acesta s-a rupt și o bucată din el a rămas blocată în gâtul băiatului.
Părinții au dus copilul la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, unde a fost supus mai multor manevre de resuscitare. Acesta a fost stabilizat și, din cauza stării foarte grave, s-a decis transferul lui de urgență la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași. Din păcate, pe drumul spre spital, copilul a mai suferit un stop cardiorespirator care i-a făcut inima să cedeze. Medicii au fost nevoiți să declare decesul. 

Avertisment pentru părinți
Medicii atenționează părinții asupra faptului că apropae toate accidentele în care sunt implicate copii mici sunt din cauza neatenției părinților. De aceea aceștia nu trebuie niciodată lăsați nesupravegheați. În general astfel de cazuri se rezolvă, însă, iată că pot ajunge foarte rar și la accidente care duc la tragedii. ”Pentru un copil, ești responsabil până la 18 ani, dar se pare că mulți uită mult prea repede acest aspect”, a menționat un medic urgentist sucevean, potrivit obiectivdesuceava.ro. Potrivit ultimelor statistici, de la începutul lunii, peste zece copii au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava din cauza unor accidente ce puteau fi evitate, dacă părinții lor i-ar fi supravegheat, potrivit Cristina Ruști.
Citește și:

Un copil a murit din cauza unei pastile de Paracetamol
O fetiță de nici 2 ani a murit de foame după ce mama ei a petrecut 6 zile neîntrerupt,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.