Acuzații de malpraxis la Spitalul Buftea: o gravidă în 39 de săptămâni a pierdut copilul, după ce a fost lăsată să aștepte 11 ore

2 min read
Acuzații de malpraxis la Spitalul Buftea: o gravidă în 39 de săptămâni a pierdut copilul, după ce a fost lăsată să aștepte 11 ore

Acuzații de malpraxis la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea. O femeie însărcinată a depus plângere penală după ce, internată fiind de urgență, a fost lăsată să aștepte până ce a fost consultată de medici 11 ore, timp în care bebelușul ei a încetat din viață. 
„Gravidă în 39 de săptămâni, diagnosticată cu urgență la naștere, internată și lăsată în rezervă până când fătul a murit în pântec. Deși se internase dimineață la ora 8:00 și medicul declasare că este o urgență, femeia a așteptat până seară la ora 19:00 pentru a fi refăcută o testare a funcțiilor vitale ale fătului, moment la care s-a constatat că decedase”, afirmă avocatul Adrian Cuculis, reprezentantul femeii.

Conform Gândul.ro, deși se internase în spital la ora 8 dimineața și medicul care a internat-o a declarat ca fiind o urgență, femeia a așteptat până la ora 19.00 seara pentru a fi consultată și a se testa funcțiile vitale ale fătului. Acela a fost momentul când s-a constatat că bebelușul nenăscut decedase. La internare, fătul era în viață. Familia femeii a depus plângere penală și o anchetă este deja și la DSP. Se pare că aceasta a mai pierdut un alt copil, acum ceva timp, printr-o tragedie asemănătoare. 
Citește și:

Acuzații grave de malpraxis la un spital din România: „Ne-a zis să stăm liniștiți, iar duminică inima copilului nu mai bătea” 
„Am alți copii de adus pe lume, al tău oricum o să moară, deci grăbește-te”. Caz de malpraxis greu de imaginat
O femeie din Iași îi acuză pe medici de malpraxis, după ce bebelușul ei s-a născut mort

Surse foto: istockphotos.com

Surse articol: Antena 3, Realitatea, Gandul

Alte articole care te-ar putea interesa

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.