Silviu-Titus Păunescu (AUR) avertizează: Desemnarea Romgaz drept FUI va băga alți bani în buzunarul „băieților deștepți” din energie

1 min read

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu i-a solicitat ministrului Energiei, Virgil Popescu, să transmită dacă Romgaz are infrastructura necesară pentru a gestiona un număr mare de clienți, în condițiile în care compania a fost desemnată drept Furnizor de Ultimă Instanță.

Autoritatea de Reglementare în Energie a decis să desemneze producătorul național de gaze Romgaz drept Furnizor de Ultimă Instanță (FUI) de gaze, calitate care va obliga compania să preia în portofoliu clienții finali care rămân fără furnizor.

Sunt convins că Romgaz nu are infrastructura necesară pentru a gestiona un număr mare de clienți și că decizia va băga bani în buzunarul clasicilor „băieți deștepți”.

Prin urmare, stimate domnule ministru, vă rog să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Cum veți reduce pierderile Romgaz, deoarece producătorul a vândut gaze la preț plafonat, iar acum este obligat să le răscumpere scump, la prețul pieței?
  2. Dispune Romgaz de infrastructura necesară – sistem informatic, personal specializat, contracte încheiate cu cei 37 de operatori de distribuție, software-uri pentru determinarea profiluri de consum necesare pentru consumatorii finali –  gestionării unui număr potențial mare de clienți finali, care ar putea fi preluați în regim de furnizare de ultimă instanță?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.