Acuzații grave de malpraxis la un spital din România: „Ne-a zis să stăm liniștiți, iar duminică inima copilului nu mai bătea”

Părinții dau vina pe medici pentru decesul bebelușului lor nenăscut
Un cuplu din Timiș acuză medicii de la Maternitatea Bega de neglijenţă, după ce bebelușul lor a murit înainte să se nască. Potrivit observatornews.ro, femeia a avut contracții și ar fi vrut să nască prin cezariană, dar medicii i-au spus că nu e cazul. Ea ajunsese cu sarcina la 39 de săptămâni și a mers la spital, unde a stat internată sub supraveghere medicală. Soțul femeii spune că aceștia i-au asigurat că bebelușul este bine și că nu sunt complicații.
„Am fost sâmbătă, am vorbit cu domnul doctor. Am întrebat dacă sunt ceva probleme cu sarcina. Mi-a zis că nu e absolut nimic, că nu e caz de cezariană, să stăm liniştiţi”, a declarat Ștefan Serafesco, tatăl copilului nenăscut.

Acesta spune că sâmbătă inima copilului bătea, iar duminică s-a oprit brusc și acuză personalul medical de neglijență: „Sâmbătă seară i s-a făcut control, a fost pusă pe aparatul de contracţii, i s-a făcut control, mi s-a zis că a fost totul în regulă, inima copilului bătea şi ieri dimineaţă inima copilului nu mai bătea. N-a fost suficient monitorizată şi asta este neglijenţa anumitor medici”.
Pe de altă parte, medicii de la Maternitatea Bega spun că gravidă a fost monitorizată în fiecare zi și că rezultatele testelor indicau că atât mama, cât şi fătul erau bine.
„În cursul zilei de sâmbătă s-a efectuat, în cursul dimineţii, o carotidogramă care relevă o stare fetală intrauterină corespunzătoare, iar ultima carotidogramă fiziologică a fost efectuată sâmbătă seară la ora 19.30”, spune Marius Craina, șef secție Maternitatea Bega.
Duminică dimineață, mama i-a alertat pe medici fiindcă nu mai simțea mișcările bebelușului, moment în care aceștia au intervenit.
„Din păcate, şi conform datelor din literatură, un anumit procent de sarcini din păcate evoluează către moarte subită.

 » sursa: www.qbebe.ro