Aderarea României la spațiul Schengen, unul dintre obiectivele lui Klaus Iohannis

1 min read
Aderarea României la spațiul Schengen, unul dintre obiectivele lui Klaus  Iohannis

Distribuie acest articol!
Klaus Iohannis a participat miercuri, 2 iunie, la dezbaterea online „Să vorbim despre viitorul Europei” (Let’s talk – Future of Europe), organizată de către Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European. Președinte a afirmat în cadrul evenimentului că aderarea la spaţiul Schengen „rămâne un obiectiv politic major pentru România”, deşi criza sanitară a afectat serios această zonă.
„În ceea ce priveşte Schengen, în contextul crizei sanitare şi al măsurilor luate de unele state membre, funcţionalitatea spaţiului Schengen, evident, a fost serios afectată. Cu toate acestea, aderarea la spaţiul Schengen rămâne un obiectiv politic major pentru România şi face parte din angajamentul pe care ţara noastră şi l-a asumat prin Tratatul de aderare la UE”, a spus şeful statului în cadrul dezbaterii.
El a subliniat că România îndeplineşte criteriile necesare de peste zece ani, fiind un exemplu în ceea ce priveşte asigurarea securităţii pentru Uniunea Europeană și și-a exprimat speranța că în viitor țara noastră a adera la spațiul Schengen și la zona Euro.
„Sperăm că eforturile noastre consecvente vor fi recunoscute curând iar o soluţie pentru finalizarea procesului va fi găsită în timp util. În acelaşi timp, aderarea la zona Euro este unul din obiectivele-cheie, pe termen mediu, ale României”, a arătat el.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.