Adrian Axinia (AUR), către Virgil Popescu: Când va fi dată în funcțiune centrala de la Iernut?

1 min read

Deputatul AUR de Prahova Adrian Axinia a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, clarificări asupra stadiului lucrărilor și a datei de punere în funcțiune a centralei termoelectrice de la Iernut.

Noua centrală termoelectrică de la Iernut a avut termen de finalizare sfarsitul anului 2019, cu punerea în funcţiune în primul trimestru al anului 2020. Investiția în noua centrală de 430 MW a Romgaz se ridică la 269 de milioane de euro, fără TVA, cea mai importantă investiție în sectorul energetic realizată în ultimii peste 10 ani. Centrala de la Iernut ar fi, după finalizare, a doua investiţie greenfield în generarea de energie electrică din România de după căderea comunismului, după centrala în ciclu combinat a Petrom, de 860 MW.

Scopul principal al acestei investiții este echilibrarea Sistemului Energetic Național (SEN).

Ȋn acest proiect de investiție au fost implicate până la momentul actual 184 de companii subcontractante, dintre care 155 IMM – uri locale și lucrările nu au fost încă finalizate, nerespectându-se termenul de punere în funcțiune.

     Având în vedere situația gravă prezentată mai sus, vă rog să-mi transmiteti urmatoarele informații:

  • Care sunt motivele pentru care termenele inițiale de finalizarea obiectivului și de punerea în funcțiune nu au fost respectate?
  • Care este stadiul lucrărilor de execuție?
  • Care este termenul de finalizarea execuției acestui obiectiv strategic?
  • Când va fi pusă în funcțiune centrala de la Iernut?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.