Adrian Cătană (AUR) solicită autorităților să transmită o situație privind numărul persoanelor decedate din rândul celor care s-au vaccinat contra virusului COVID-19

2 min read

Pandemia de Covid-19 s-a încheiat și alte subiecte de actualitate au apărut pe agenda publică. Despre efectele vaccinului anti-Covid-19 nu se mai discută aproape deloc, deși a existat o amplă campanie de imunizare la nivel național și internațional. Având în vedere că vaccinarea poate avea efecte grave pe termen scurt și lung și este nevoie ca toți cetățenii să fie informați cu privire la riscuri, senatorul AUR Adrian Cătană solicită Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și Institutului Național de Statistică să transmită o situația privind numărul decedaților din rândul persoanelor vaccinate contra virusului COVID-19 din România.

România a trecut între 2020 și 2022 printr-o perioadă plină de încercări cauzate de răspândirea virusului COVID-19 în țară și adoptarea restricțiilor guvernamentale ca răspuns la situația apărută. În acest context, autoritățile au considerat vaccinarea contra virusului drept cel mai eficient mijloc de a reveni la starea de dinainte de începerea pandemiei. Românii au fost încurajați să se vaccineze, ba chiar autoritățile au condiționat anumite drepturi și libertăți cetățenești de acest act.

          Vaccinul contra COVID-19, ca orice alt medicament, produce efecte adverse necunoscute în cadrul testelor efectuate înainte de lansarea pe piață. Aceste efecte pot fi pe termen scurt și pe termen lung. Având în vedere că vaccinul COVID-19 nu a fost testat pe o perioadă îndelungată de timp, pot apărea motive de nesiguranță în rândul celor vaccinați, acum la un an de la încheierea pandemiei COVID-19.

           Având în vedere că în România s-au vaccinat cca. 8 mil. de oameni, autoritățile le-au garantat că medicamentul este „sigur și eficient” și că aceștia au dreptul să fie informați corect despre vaccinul administrat, vă rog respectuos să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Care este numărul persoanelor decedate din rândul celor care s-au vaccinat contra virusului COVID-19 (indiferent de tipul de vaccin administrat) de la începutul campaniei de vaccinare în România? Vă rog să-mi prezentați cifrele pe fiecare lună, comparând numărul celor decedați din totalul celor vaccinați.
  2. Care este numărul persoanelor decedate din rândul celor care nu s-au vaccinat contra virusului COVID-19 de la începutul campaniei de vaccinare în România? Vă rog să-mi prezentați cifrele pe fiecare lună, comparând numărul celor decedați din totalul celor nevaccinați.
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.