Adrian Cătană (AUR) solicită ministrului Apărării să răspundă la următoarea întrebare: Piloții ucraineni vor fi instruiți pe banii românilor?

2 min read

Opoziția din Parlament dezaprobă modul în care actuala guvernare procedează în sprijinirea Ucrainei – după ce a decis că va oferi țării vecine unul din sistemele de apărare antiaeriană Patriot, Guvernul propune ca instruirea piloților ucraineni să se facă pe banii banilor. În acest sens, Guvernul a pus în dezbatere publică – pe 10 iunie- o OUG privind finanțarea de către România a instruirii personalului ucrainean în cadrul facilității de instruire pentru personalului care operează aeronave F-16 din Baza Aeriană-Feteşti.

„Proiectul a surescitat opinia publică întrucât lasă impresia că ne implicăm din ce în ce mai mult într-un război care nu este al nostru”, a afirmat senatorul, care a cerut ministrului Apărării, Angel Tîlvar, să transmită răspunsuri la următoarele întrebări, pentru a clarifica această situație:

  1. E adevărat că instruirea și licențierea unui pilot de avioane F16 costă 6,8 milioane de euro? Dacă răspunsul dumneavoastră este negativ, atunci cât costă?
  2. E adevărat că România s-a angajat să instruiască în jur de 350 piloți ucraineni? Dacă răspunsul dumneavoastră este negativ, atunci câți?
  3. E adevărat că România va plăti 2,4 miliarde de euro pentru instruirea piloților ucraineni? Dacă răspunsul dumneavoastră este negativ ,atunci cât va plăti?
  4. De ce în proiectul de OUG nu apare scris nimic explicit la secțiunea a 4-a impact financiar?
  5. E adevărat că aceste sume au fost deja bugetate înainte de a fi adoptat OUG-ul?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.