Alertă! Aceste creme de protecție solară au fost retrase de pe piață. ”Consumatorii sunt sfătuiți să arunce aceste produse”.

2 min read
Alertă! Aceste creme de protecție solară au fost retrase de pe piață. ”Consumatorii sunt sfătuiți să arunce aceste produse”.

Compania Johnson & Johnson a anunțat că retrage de pe piață 5 produse cosmetice destinate protecției solare după ce testele interne au dezvăluit că acestea conțin un benzen cancerigen. Conform comunicatului companiei, acestea sunt produsele care sunt retrase din piață:
• NEUTROGENA® Beach Defense® aerosol sunscreen.• NEUTROGENA® Cool Dry Sport aerosol sunscreen.• NEUTROGENA® Invisible Daily™ defense aerosol sunscreen.• NEUTROGENA® Ultra Sheer® aerosol sunscreen.• AVEENO® Protect + Refresh aerosol sunscreen.
”Deși benzenul nu este un ingredient prezent în produsele noastre de protecție solară, a fost detectat în anumite mostre ale produselor finisate sub formă de spray. Investigăm cauza, care este limitată numai la anumite produse pe bază de aerosoli. Consumatorii sunt sfătuiți să arunce aceste produse.”, se specifică în comunicatul marelui producător de cosmetice.

Benzenul, un pericol
Benzenul este unul dintre cele mai folosite chimicale din industrie pentru a produse plastic, lubrifianți, cauciucuri, vopseluri, detergenți, medicamente și pesticide. Acest lichid incolor și inflamabil apare natural în vulcani și incendii de pădure, însă oamenii sunt expuși acestuia mai ales prin produsele industriale. 
”Benzenul este un chimical periculos. Expunerea la cantități ridicate poate cauza efecte grave pe termen scurt ale sistemului nervos, respirator, care pot duce la amețeli, migrene, tremor, confuzie și poate duce chiar la inconștiență. Pe termen lung se poate ajunge la afectarea măduvei osoase, cauzând anemie sau chiar leucemie.” se precizează de către Societatea Americană de Cancer.
Citește și:

O femeie cu cancer primește despăgubiri de 2,1 miliarde de dolari, după un proces împotriva unui producător de pudră de talc pentru bebeluși

Surse: Reuters, Washington Post, Business Insider

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.