Alexandru Matei – ANCHETATORII.RO: „Avocații penalilor selectează viitorii judecători și magistrați ai României”

3 min read
Alexandru Matei – ANCHETATORII.RO: „Avocații penalilor selectează viitorii judecători și magistrați ai României”

Matei Alexandru de la Anchetatorii.ro a fost invitat la emisiunea Știrea Zilei prezentată de Doina Grosu pentru a discuta despre investigațiile făcute în ultima perioadă și despre avocații penalilor care selectează judecătorii și procurorii din România.

Urmăriți toată emisiunea pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5gRcA7Bbtl/

“O anchetă realizată de mine împreună cu toată echipa de la Anchetatorii.ro a scos la iveală niște “băieți deștepți”, iar totul pleacă de la Valeriu Stoica cu doamna Macovei și tot felul de personaje din anul 90 care au construit magistratura din România. Au format un fel de sectă în acest domeniu, iar oamenii apropiați lor au devenit milionari în euro. Acești oameni sunt specialiști în insolvență, dar se pare că uneori sunt în conflict de interese, deoarece au mai multe atribuții, iar conform legii, nu ar trebui să participe în comisiile care selectează judecătorii și procurorii din România. Justiția noastră nu este independentă, iar din această cauză avem corupție. Avem cazul domnului Mazăre unde în primă instanță a primit 9 ani cu executare, iar la următoarea instanță primește achitare.

Nu înțelegem cum este posibil să te afli în același timp de ambele părți ale baricadei, pe de o parte, în activitatea profesională vrei să acorzi cea mai bună asistență și reprezentanță juridică clienților tăi acuzați de fapte de corupție, iar pe de altă parte, faci parte din aceste comisii de interviu și urmărești să fie selectați cei mai bun magistrați din România.” susține domnul Matei Alexandru de la Anchetatorii.ro.

Domnul Matei Alexandru vorbește despre ancheta făcută la clădirile de patrimoniu ale Ardealului și ce a descoperit acolo unde aceste părți ale istoriei sunt un huzur pentru unguri:“Este o bătaie de joc la adresa României, la adresa culturii române. Această bătaie de joc se exercită cu ajutorul unor arhitecți români și funcționari publici de etnie română, care iubesc banul public și jaful din banul public. Drept exemplu este domnul Gheorghe Falcă de la PNL, actual europarlamentar. În anchetă o să dezvăluim cum a ajuns el parlamentar, câți bani a furat și cum i-a furat, pentru că acești oameni se cred de neatins.

La Palatul Administrativ al Culturii din Arad avem un frontispiciu de care niște arhitecți și-au bătut joc. Ministerul Culturii a fost condus de mai multe ori și de UDMR, iar această grupare a făcut ce știe mai bine, să pună emblema maghiarilor pe toate gardurile. Pe bolta Palatului, înainte de restaurare, erau patru imagini care reprezentau artele și meseriile, iar pe două dintre arcadele care mărgineau bolta erau reprezentate două lire. După restaurare, cele patru imagini cu artele și meseriile au dispărut, iar în locul lirelor a apărut stema Ungariei care a fost adoptată ca simbol național al Ungariei în anul 1990.”

Întrebat ce părere are despre afirmația ÎPS Teodosie atunci când a spus că “Preoții nu sunt medici pentru a recomanda vaccinul”, și ce părere are despre presiunea pusă de către guvern asupra bisericii pentru campania pro-vaccinare, domnul Matei Alexandru răspunde:“Afirmația este un mesaj foarte clar și simplu, politicul nu are ce căuta în biserică. Se pare că domnul ÎPS Teodosie respectă linia bisericii ortodoxe române, iar unele voci spun că el ar merita să fie următorul Patriarh al României.

Oameni ca Vlad Voiculescu, Alexandru Rafila, Raed Arafat, nu ar trebui să se pronunțe pe astfel de subiecte, iar această incoerență din campania de vaccinare adâncește și mai mult neîncrederea românului.”

Urmăriți emisiunea pe Facebook accesând link-ul următor: https://fb.watch/5gRcA7Bbtl/

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.