Alexandru Săraru: Nimic nu ne mai aparține, fraților!

3 min read
Alexandru Săraru: Nimic nu ne mai aparține, fraților!

Vedem în fiecare zi nemulțumiri, vedem în fiecare zi proteste, vedem în fiecare zi oameni nervoși, iritați. Stam pe un butoi de pulbere. Vreți să știți cum am ajuns aici? Foarte simplu și foarte trist. Pentru că suntem conduși de neromâni am ajuns să ne pierdem țara. Iar când ne-am pierdut țara, am pierdut tot. Singura soluție este să ne luăm țara înapoi. Nu este doar un slogan , ci singura soluție.

Să vedeți ce vă spun toate acestea:

Președintele tarii se numește Klaus Werner Iohannis, un nume românesc get-beget, la fel ca Ion Popescu. L-am văzut vaccinandu-se de curând, și așa cum am mai spus, mai bine se vaccina cu o doză de românism. Daca nu simți și gândești românește, cum poți conduce o țară? Sigur, mai sunt și excepții, vezi cazurile lui Ferdinand Întregitorul sau al Reginei Maria. Însă, Klaus nu are nici empatia sau minima inteligență să înțeleagă românii, așa că este un personaj deplorabil.

Avem președinte „român”, dar avem și primari la fel de „români”. În orașe mari, în București și Timișoara, de exemplu. Fritz „Șpriț” este mai bombă decât Klaus. Nu are nici măcar cetățenie română. Cum poți crede că va face treaba în Timișoara? Ăsta, săracul, nu știe pe ce lume se află. Seara se culcă liniștit, dimineața primește mesaje că trebuie să candideze. Dar avem alt personaj, chiar aici în București, sectorul 1. Clotilde Armand , pe numele sau. Când îi pronunți numele, faci fractura la limba. Eu stiu mai multa franceza decât știe ea română. Cum, Doamne iartă-mă, ne-am pricopsit cu ea, nu stiu. De fapt, știu, dar voi dezvolta în alt editorial.

Stați, că mai avem: Ludovic Orban, fost prim-ministru, actual Președinte al Camerei Deputaților. Numai „români” în fuctii cheie. Serviciile de informații, extrem de importante într-o țară, credeți că în Romania sunt conduse de români? Da, de unde?! Eduard Hellvig, pe numele său, director SRI. O avea legătură cu englezescul hell?

Credesti că s-au epuizat numele „românești” din conducerea țării? Nicidecum. Siegfried Mureșan, Comisar European!, Koveși,Procuror șef la UE, Renate Weber, Avocatul Poporului României. Voi încheia apoteotic: Raed Arafat. „Românul” care se ocupă de sănătatea românilor, comandant în situațiile de urgență din România! I se mai spune „Terminatorul de viruși”.

Și acum, să vă prezint situația de ansamblu și să mai spuneți voi că este o întâmplare:

Știți unde vă plătiți facturile de curent electric? La Enel? Firmă romanescă , cumva? Nu, italiană. Când tu consumi curent, banii plătiți de tine vor ajunge în Italia. Dar, cu siguranță, curentul nu vine din Italia. Apa o plătiți la Apa Nova, companie franceză. Apa pe care v-o livrează , nu este din Franța, dar banii voștri acolo ajung. Gazul îl plătiti la GDF Suez (Gaz de France Suez – Engie), firmă tot franţuzească ce vinde gaz metan românesc. Banii se duc la bugetul nostru? Cu siguranță, nu!

Telekom, Vodafone, Orange, sunt companii românești și nu stiu eu? Când vă alimentați mașinile, banii ajung în contul companiilor autohtone? Daca faceți împrumut la bancă, plătiți ratele unor bănci românești? Dar când mergeți la hypermarket? Cumpărați produse de ale noastre?

Nimic nu ne mai aparține fraților!

Articolul original aici

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.