Jurnalistul Răzvan Dumitrescu: Dacă astăzi ar fi fost în vigoare vechea definiție a PANDEMIEI și vechea definiție a imunității de turmă, am mai fi avut ceea ce avem și vedem acum?

2 min read
Jurnalistul Răzvan Dumitrescu: Dacă astăzi ar fi fost în vigoare vechea definiție a PANDEMIEI și vechea definiție a imunității de turmă, am mai fi avut ceea ce avem și vedem acum?

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu (Antena 3) se întreabă, într-un editorial, de ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a schimbat definițiile pandemiei și ale imunității de turmă.
El spune că OMS a schimbat definiția „pandemiei” în 2011, astfel încât „chiar și o simplă răceală cu mare răspândire poate fi declarată PANDEMIE”.
„Intre ianuarie 2003 si iulie 2008, pe site-ul OMS definitia PANDEMIEI era urmatoarea:
O pandemie de gripă are loc când apare un nou virus gripal împotriva căruia populația nu are imunitate, și care rezultă în câteva epidemii simultane pe tot globul, cu un număr enorm de morți și de bolnavi. Când are loc o schimbare majoră într-una sau în ambele proteine de pe suprafața virușilor, nimeni nu va avea imunitate parțială sau totală împotriva infecției pentru că este un virus complet nou. Dacă acest nou virus are și capacitatea de a se răspândi de la om la om, atunci o pandemie va avea loc.
In 2011 gasim deja alta definitie, schimbata in punctele esentiale:
Pandemia este definită ca „o epidemie care apare la nivel mondial sau într-o zonă foarte largă, care traversează granițele internaționale și care afectează de obicei un număr mare de oameni”
A disparut conditia aceea cu numarul de victime! Pe vechea definitie boala trebuia sa fie catastrofala pentru a capata denumirea de PANDEMIE. Pe noua definitie, orice, chiar si o simpla raceala cu mare raspandire poate fi declarata PANDEMIE”, a scris ziaristul.
El continuă afirmând că OMS a schimbat și definiția imunității de turmă.
„O alta definitie importanta a fost schimbata din mers de OMS. Este vorba despre imunitatea colectiva( de turma!) .
Iunie 2020: ”Imunitatea de turmă este protecția indirectă la o boală infecțioasă care se produce când o populație devine imună fie prin vaccinare, fie dobândește imunitate naturală în urma infectării”
Octombrie 2020: ”Imunitatea de turmă,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.