Amenzi pentru părinții care blochează circulația când își lasă sau își iau copiii de la școală sau grădiniță

2 min read
Amenzi pentru părinții care blochează circulația când își lasă sau își iau copiii de la școală sau grădiniță

Ce amenzi riscă părinții care blochează strada pentru a-și lăsa copiii la școală
Părinții care își duc și își iau copiii de la școală cu mașina riscă să fie amendați dacă blochează circulația rutieră!

Autoritățile au decis să ia măsuri dure împotriva șoferilor care parchează ilegal sau opresc neregulamentar, provocând ambuteiaje, când își lasă copiii la școală sau îi iau acasă, după ore. Astfel, părinții care opresc în fața școlilor sau grădinițelor și blochează circulația, riscă amenzi între 290 și 435 de lei.
„Reamintim conducătorilor auto şi atragem atenţia asupra faptului că, printre alte situaţii, OPRIREA este interzisă, conform Art.142 din H.G. nr.1391/2006 cu modificările şi completările ulterioare, în zona de acţiune a indicatorului Oprirea interzisă, în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m, pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea, în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei, precum şi în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse”, arată Poliţia Locală Târgovişte.
Pe lângă amenzile usturătoare, șoferii trebuie să mai știe că oprirea neregulamentară se sancţionează cu 2-3 puncte de amendă şi 2 puncte penalizare.
„Importanţa respectării legislaţiei rutiere are drept scop protecţia participanţilor la trafic, normele de interzicere a opririi/staţionării autovehiculelor fiind stabilite tocmai în sprijinul conducătorilor auto, dar şi a pietonilor, pentru a nu se crea aglomerări, blocaje sau alte evenimente nedorite care ar pune în pericol viaţa”, mai spun poliţiştii.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.