Amenzi pentru tinerii sub 18 ani care fumează în spații publice. Ce spune legea

2 min read
Amenzi pentru tinerii sub 18 ani care fumează în spații publice. Ce spune legea

Amenzi pentru tinerii sub 18 ani care fumează în spații publice!
Fumatul în spații publice ar putea fi interzis prin lege pentru minori! Potrivit inițiativei legislative, care a fost depusă în acest sens la Senat și urmează să intre în dezbaterea comisiilor de specialitate, tinerii sub 18 ani nu vor mai avea voie să fumeze pe drumuri publice, în parcuri, pe stadioane, terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m în jurul acestora.
Nerespectarea acestor prevederi va sancţiona cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei.

„Se interzice consumul de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m în jurul acestora”, se arată în proiectul de lege, potrivit HotNews.
În expunerea de motive iniţiatorii precizează că potrivit unui studiu efectuat de Agenţia Naţională Antidrog există motive de îngrijorare cu privire la consumul de tutun, alcool şi droguri în rândul tinerilor.
„Văzând legislaţia naţională în domeniul ordinii publice, constatăm că Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice sancţionează contravenţionale consumul de alcool de către minori, însă această lege şi nici alta nu sancţionează în niciun fel consumul de tutun (fumatul în rândul minorilor). Ca urmare a acestor evidenţe, constatăm că legislaţia din România nu conţine prevederi prin care să fie sancţionat consumul produselor din tutun de către minori şi drept urmare,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.