Ana Blandiana a primit titlul de cetățean de onoare al județului Maramureș

2 min read
Ana Blandiana a primit titlul de cetățean de onoare al județului Maramureș

Consiliul Județean Maramureș a votat, în cadrul ședinței de miercuri, acordarea titlului de cetățean de onoare Anei Blandiana, președintele Asociației Fundația Civică, pentru implicarea în realizarea Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației.
De asemenea, a fost acordat titlul post-mortem de cetățean de onoare al județului Maramureș domnului Romulus Rusan, care a muncit pentru a păstra vie memoria luptei anticomuniste și ororile unui regim totalitar.
Decizia a fost anunțată de președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan (PNL).
„Cele două personalități au pus pe harta lumii Sighetu Marmației, reușind să realizeze, din fonduri private, un proiect absolut extraordinar pentru Maramureș și pentru România: Memorialul Durerii din Sighet, o instituție a memoriei, ridicată pe ruinele fostei închisori politice de la Sighet din anii totalitarismului de tip stalinist dintre anii 1950 și 1955.
Memorialul de la Sighet nu este doar un demers pentru păstrarea memoriei, este și o lecție continuă de istorie pentru educarea generațiilor viitoare în spiritul respectului pentru sacrificiile făcute în vremea comunismului.”, a scris Ionel Bogdan, pe Facebook.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.
Mulțumesc.
Mihai ȘomănescuPublisher R3Media

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.