Analistul Ștefan Popescu, după alegerile din Germania: Un cancelar social-democrat va consolida autonomia față de SUA și apropierea de Rusia/Europa nu mai este o prioritate strategică pentru americani, iar România nici atât

2 min read
Analistul Ștefan Popescu, după alegerile din Germania: Un cancelar social-democrat va consolida autonomia față de SUA și apropierea de Rusia/Europa nu mai este o prioritate strategică pentru americani, iar România nici atât

Analistul în politică externă Ștefan Popescu atrage atenția că instalarea unui social-democrat la timona Guvernului de la Berlin înseamnă „pași înainte, mult mai hotărâți, pe calea autonomiei strategice europene, pe calea consolidării unui bloc franco-german”, dar și a unui parteneriat cu Rusia.
Afirmațiile sale vin în contextul în care candidatul social-democrat s-a impus în alegerile din Germania în fața creștin-democraților Angelei Merkel. Fostul secretar de stat al MAE arată că întotdeauna Germania și-a urmărit propriul interes.
„Germania va continua pe linia continuării intereselor germane. Vor curge ode despre Angela Merkel și angajamentul ei pro-european, dar de fapt a fost pro-german și e suficient să ne amintim de colaborarea ei cu Federația Rusă.
Orice cancelar va vinde pe o piață de 150 de milioane de consumatori peste 250.000 de mașini care vor da de lucru muncitorilor germani.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Prezența unui social-democrat în fruntea Guvernului de la Berlin înseamnă pași înainte, mult mai hotărâți, pe calea autonomiei strategice europene, pe calea consolidării unui bloc franco-german, complementar dau autonom față de SUA și într-o situație de parteneriat strategic cu Federația Rusă, și o politică atenuată cu China.
Elitele nu vor să intre într-o competiție militară cu China, așa cum o înțelege Washington-ul”, a spus el în emisiunea „Ce-i în gușă și-n căpușă” de la Gold FM.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Ștefan Popescu a comentat și recentul parteneriat semnat între SUA, Australia și Marea Britanie, avertizând România asupra pericolului surpraîncrederii în acorduri guvernamentale.

„Păi dacă tu creezi un NATO al indopacificului,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.