Andrei Busuioc, senator AUR: România greșește și consolidează o statalitate administrativă moldovenească

2 min read
Andrei Busuioc, senator AUR: România greșește și consolidează o statalitate administrativă moldovenească

Distribuie acest articol!
Adrian Busuioc, senator al Alianței pentru Unirea Românilor, a declarat pentru redacția 60m.RO că România a făcut anumite greșeli în modul în care s-a raportat la Republica Moldova și din ajutor dat cu bună intenție am ajuns la consolidarea unei statalități administrative moldovenești.
“România a încercat să facă mult bine, a încercat să ajute, acest lucru este clar. Dar iată că și bunele intenții nu sunt suficiente atunci când lipsește o strategie pe termen lung. S-au trimis foarte mulți bani dincolo de Prut și s-au făcut investiții, iar ele sunt foarte bune, au ajutat comunitățile locale.
Pe de altă parte s-a investit mult prea puțin în acele proiecte ce ar putea duce la consolidarea identității românești din Basarabia. Banii trimiși au ajutat în realitate factorul politic să supraviețuiască, iar o parte din banii trimiți au fost furați, delapidați. Majoritatea cetățenilor nici nu cunosc faptul că România este cea care a dat bani de investiții, iar autoritățile publice ascund acest lucru.
Cu banii trimiși partidele politice au putut să își consolideze o statalitate administrativă moldovenească antiromânească. Banii nu mai trebuie trimiși la întâmplare, ei trebuie să ajungă direct la cetățenii care se identifică ca fiind români. Ei nu sunt beneficiarii ajutorului acordat de România iar banii românești ajung să fie delapidați de partidele politice ” a declarat senatorul Alianței pentru Unirea Românilor, Andrei Busuioc.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.