România, izvor de materii prime: Exportăm grâu la prețuri de nimic și importăm pâine congelată de 13 ori mai scumpă

2 min read
România, izvor de materii prime: Exportăm grâu la prețuri de nimic și importăm pâine congelată de 13 ori mai scumpă

România exportă grâu și importă produse de patiserie de 13 ori mai scumpe, pe tonă, a declarat Aurel Simion, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
El spune că 70% din produsele alimentare consumate în România vin din import.
„Asta-i statistica, din păcate, ăsta este crudul adevăr. Noi prin planul naţional strategic 2021 – 2027 va trebui să corectăm în mod substanţial părţile deficitare.
Va trebui să intervenim pe reproducţia la porc şi pasăre, avem nevoie la nivel naţional de cel puţin 195.000 de capete de scroafe, în aşa fel încât să ne putem produce materialul genetic necesar, avem nevoie de reproducţie la pasăre, avem nevoie de industrializare, din punctul meu de vedere suntem, ca tehnologie, la nivelul anilor 2010, din moment ce importăm produse de patiserie, produse congelate, produse prelucrate, biscuiţi şi nu numai, înseamnă că noi nu avem capacităţi de tehnologizare performante, şi va trebui să intervenim în acest sens.
Va trebui să fim atenţi la exportul de materie primă. La ora actuală noi importăm produse de patiserie de 13 ori valoarea pe tonă a grâului exportat, ceea ce nu este normal. Va trebui să nu mai exportăm sau să ajutăm industria în aşa fel încât să putem să exportăm produse cu valoare adăugată mare. Industria alimentară va trebui ajutată să se retehnologizeze”, a spus Aurel Simion.
Secretarul de stat spune că balanţa comercială pe alimente este negativă cu toate ţările Uniunii Europene.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Este şi o politică greşită făcută de noi de-a lungul timpului, în 30 de ani. În acelaşi timp trebuie să luăm în calcul că o serie de produse pe care le importăm nu se cultivă la noi în ţară,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.