Andrei Hangan (AUR): Reciclarea defectuoasă a echipamentelor electronice are efecte negative asupra mediului

2 min read

Senatorul AUR Andrei Hangan a supus atenției ministrului Mediului, Tanczos Barna, situația reciclării defectuoase a echipamentelor electronice și a pledat pentru realizarea unei campanii de conștientizare privind efectele acesteia asupra mediului înconjurător.

Potrivit unei recente cercetări cu caracter public, reciclarea deșeurilor electronice nu este deloc eficientă pentru cetățenii români, iar ca țară ne situăm la coada clasamentului european privind acest aspect.

Cum achiziționarea aparatelor electronice este în creștere exponențială de câțiva ani, românii trebuie ghidați și spre o metodă de a scăpa de acestea, în momentul în care durata de viață se termină, într-un mod cât mai responsabil, atât pentru sănătatea mediului înconjurător, cât și pentru sănătatea publică, luând în considerare efectele grave, dăunătoare ale echipamentelor electronice depozitate necorespunzător, asupra sănătății oamenilor.

În acest sens, contez pe implicarea dumneavoastră în direcția realizării unui plan de conștientizare a reciclării echipamentelor electronice de către cetățeni.

Aşadar, fiind în legătură cu subiectul, vă rugăm să ne precizaţi:

        – Care este perspectiva dumneavoastră, în calitate de ministru cu privire la situația expuse mai sus?

        – În ce măsură veți contribui la realizarea unei campanii sau a unui plan de conștientizare pentru cetățeni cu privire la importanța reciclării echipamentelor electronice (măsuri și soluții exacte, grup de lucru, termen de implementare ș.a.)?

        – Care este, din punctul dumneavoastră de vedere, impactul unei campanii de conștientizare bine pusă la punct asupra mediului înconjurător și sănătății publice?

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.