Incendiu puternic la un depozit din Voluntari. Gianina Șerban (AUR) cere explicații Ministerului Mediului

2 min read

Gianina Șerban a adresat ministrului Mediului, Tanczos Barna, o sesizare referitoare la poluarea aerului cauzată de incendiul ce a avut loc la un depozit din orașul Voluntari. Deputata AUR a solicitat informații despre impactul acestui incident asupra sănătății oamenilor.

În data de 13.10.2022, în orașul Voluntari a avut loc un puternic incendiu la un depozit ce aparține complexului Smart Expo Flora. Incendiul s-a extins cu rapiditate pentru că nu exista sistem de prevenire și stingere a incendiilor, astfel nu asistam la acest dezastru.

În urma incendiului, am urmărit cu atenție evoluția poluării din zona cu ajutorul stațiilor de măsurare a calității aerului B-26 și B-27.

Tind să cred că exista multe astfel de depozite ce nu respectă toate normele, existând situații în care nu se cunoaște natura produselor înmagazinate, iar în cazul unor incendii acestea reprezintă un real pericol pentru populație, pentru pompierii ce intervin dar și pentru protecția mediului.

În dotarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului există un laborator mobil ce este extrem de util în astfel de situații pentru o mai bună acuratețe a rezultatelor și pentru a preveni și proteja populația de eventualele emisii periculoase în atmosferă.

Așadar, domnule ministru, doresc să îmi transmiteți următoarele:

  1. Ce parametrii au fost depășiți în urma incendiului?
  2. Cât de afectată a fost populația din zonă?
  3. Care este perimetrul în care populația a fost afectată de poluare?
  4. Ce măsuri ați luat pentru a proteja populația de această poluare a atmosferei?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.