Andrei Hangan (AUR) semnalează Ministerului Mediului scandalul ecologic din Turda privind defrișările ilegale

2 min read

Senatorul Andrei Hangan (AUR) este preocupat permanent de protejarea mediului înconjurător și, în acest sens, a trimis numeroase sesizări și solicitări către instituțiile abilitate. La începutul lunii martie, domnul Hangan a sesizat Ministerului Mediului scandalul ecologic din Turda privind defrișările ilegale, după ce Garda Forestieră Cluj a semnalat tăieri ilegale de arbori. Ce măsuri va lua ministerul în acest caz?, a întrebat parlamentarul.

Stimate domnule Ministru,

Zona Muntele Băișorii este în centrul unei polemici ecologice, după ce Garda Forestieră Cluj a transmis o sesizare extinsă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, semnalând tăieri ilegale de arbori.

Sesizarea trimisă către parchet dezvăluie suspiciuni rezonabile privind infracțiuni silvice și lezarea intereselor economice strategice ale României, conform prevederilor legale. Garda de Mediu Cluj susține că este necesară o investigație amănunțită pentru a evidenția posibilele nereguli.

Este dezolant să vedem că zonele naturale suferă din cauza acțiunilor ilegale și a presupusei corupții. Este crucial ca organele de cercetare penală să analizeze cu atenție toate aspectele acestei situații, iar cei găsiți vinovați să fie trași la răspundere conform legii.

Aşadar, fiind în legătură cu subiectul, vă rugăm să ne precizaţi:

  1. Cum răspunde Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor la acuzațiile de infracțiuni silvice, conform sesizării făcute de Garda Forestieră Cluj?
  2. În ce măsură se implică Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a asigura o anchetă imparțială și eficientă în această chestiune?
  3. Ce strategii are ministerul pentru a proteja fondurile forestiere naționale și a preveni amenințările la adresa securității naționale, așa cum sunt prevăzute de lege?
  4. Cum plănuiește ministerul să intensifice măsurile de monitorizare și protecție a zonelor naturale pentru a preveni astfel de abuzuri în viitor și pentru a asigura o administrare sustenabilă a resurselor naturale?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.