Andrei Hangan, întrebare pentru Ministerul Mediului: Ce măsuri punctuale de combatere a importului ilegal de deșeuri au fost implementate?

2 min read

Problema importurilor ilegale de deșeuri este departe de a fi rezolvată. Senatorul AUR Andrei Hangan solicită Ministerului Mediului să transmită ce măsuri e combatere a importului ilegal de deșeuri au fost implementate, ținând cont că recent aproximativ 90 de tone de astfel de deșeuri erau pe punctul de a intra în țară.

În conformitate cu informațiile disponibile în spațiul public, autoritățile din România au reușit să oprească intrarea în țară a aproximativ 90 de tone de deșeuri care urmau să fie depozitate ilegal. Acestea erau transportate în 3 camioane care au fost oprite de către inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Agigea. În urma verificărilor, s-a constatat că deșeurile erau transportate fără documente legale și fără autorizații de la autoritățile competente.

Potrivit legii, transportul și depozitarea deșeurilor trebuie să fie efectuate în conformitate cu regulile și normele de mediu, astfel încât să nu genereze efecte negative asupra mediului și sănătății publice. În acest context, autoritățile trebuie să asigure un control strict și efectiv asupra transportului și depozitării deșeurilor, astfel încât să se evite situațiile care pot pune în pericol sănătatea cetățenilor și mediul înconjurător.

În acest sens, este necesar ca autoritățile să implementeze măsuri și politici care să asigure o gestionare eficientă a deșeurilor, precum și să sprijine dezvoltarea unor soluții tehnologice moderne și inovatoare pentru tratarea și reciclarea deșeurilor. De asemenea, este important ca autoritățile să intensifice eforturile de combatere a transportului și depozitării ilegale de deșeuri, prin creșterea capacității de control și monitorizare a acestor activități.

Având în vedere toate aceste aspecte, vă rugăm să ne răspundeți punctual la următoarele întrebări:

– Ce măsuri au fost deja implementate pentru prevenirea și combaterea transportului și depozitării ilegale de deșeuri?

– În ce măsură vă implicați, în calitate de ministru de resort, în vederea îmbunătățirii controlului și monitorizării transportului și depozitării deșeurilor?- Cum contribuie Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în dezvoltarea unor soluții tehnologice inovatoare pentru tratarea și reciclarea deșeurilor? Vă rugăm să ne prezentați măsuri exacte și planuri de lucru în acest sens.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.