Anglia – România | Doi români, singurii care au REFUZAT să îngenuncheze pentru Black Lives Matter

2 min read
Anglia – România | Doi români, singurii care au REFUZAT să îngenuncheze pentru Black Lives Matter

România înfruntă Anglia, într-o partidă amicală care se dispută pe Riverside Stadium din Middlesbrough.
Înainte de primul fluier al arbitrului, jucătorii englezi au făcut un gest deja obișnuit, punând genunchiul în pământ în semn de solidaritate cu mișcarea antirasistă „Black Lives Matter”.
Majoritatea fotbaliștilor români au urmat exemplul și au îngenuncheat și ei, însă cu două excepții: Nicolae Stanciu, mijlocașul de la Slavia Praga, și Ionuț Nedelcearu, fundașul de la AEK Atena. Cei doi au rămas în picioare și au așteptat ca partida să înceapă, precizează DigiSport.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
În Anglia există deja mai multe controverse legate de gestul făcut de fotbaliști, iar câțiva suporteri prezenți pe Riverside Stadium au huiduit momentul.
„Au fost reacții foarte diversificate când jucătorii Angliei au îngenuncheat înainte de startul meciului. Huiduielile puternice și prelungite au fost combinate cu multe aplauze”, a spus Phil McNulty, reporter BBC.
„Huiduielile au fost acoperite de aplauze, așa cum era normal. Sunt de acord cu Gareth Southgate. Încearcă să facă ce e mai bine pentru jucători și a vorbit excelent despre acest subiect în această săptămână. Am văzut că majoritatea fanilor susțin gestul jucătorilor”, a fost reacția fostului fundaș al Angliei, Stephen Warnock, potrivit BBC.
Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.
„Începe meciul. Gazdele au început jocul, după ce ambele echipe au îngenuncheat. Din nefericire, momentul a fost huiduit de un mic sector al fanilor englezi. Cu toate acestea, alții au aplaudat”, a scris și Sky Sports.
În luna aprilie, jucătorii echipei naționale a Poloniei nu au îngenuncheat pentru Black Lives Matter (BLM) înaintea startului partidei cu Anglia,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.