Marea Britanie a devenit un stat polițienesc?

2 min read
Marea Britanie a devenit un stat polițienesc?

Cum denumiți o societate în care oamenii sunt arestați, acuzați și eventual condamnați la doi ani de închisoare pentru postarea pe Twitter? Cum denumiți o societate în care femeile sunt arestate în fața copiilor lor și ținute în arest timp de șapte ore, pentru că sunt nepoliticoase cu cineva pe Twitter? Cum denumiți o societate în care niște autocolante în care se spune că „femeile nu au penisuri declanșează o anchetă penală?
Există un termen pentru o astfel de societate, și nu este unul reverențios. Și totuși asta se întâmplă într-o Mare Britanie care se vrea liberală, în anul 2021. Toate exemplele de mai sus se referă la activitățile feministelor care critică ideea de gen – adică femeile care se opun identității de gen și pledează pentru spații destinate exclusiv femeilor. Acuzarea, săptămâna asta, a lui Marion Millar, o proeminentă feministă scoțiancă, pentru tweet-urile ei, este doar cel mai recent exemplu al războiului statului britanic împotriva acestor presupuși eretici.
Legile britanice privitoare la expresie reprezintă o amenințare pentru libertatea de exprimare. Dar, chiar în momentul în care scriu acest articol în spiked, dezbaterea pe tema transgenderismului a devenit un fel de furtună perfectă pentru acest autoritarism. Legile noastre referitoare la libertatea de expresie, definite în linii mari, intră în coliziune cu activiștii dispuși să le transforme în arme de luptă și cu poliția disperată s-o vadă lumea că se luptă cu „ura”. Numai că „ura”, în acest caz, se referă adesea la oameni care cred, la fel ca majoritatea țării, că sexul biologic este real.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Cel mai rău este că aproape ne-am obișnuit cu asta. Adică cu cenzura statului.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.